Annons
Annons
Foto: GettyImages

Foto: GettyImages

Restips

5 hundvänliga städer i Europa

Bokningssajten Momondo tipsar om fem destinationer för människan och hens bästa vän.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-05-29 Uppdaterad 2022-05-06

1. Rom

Spännande lukter och hundvänlig pizzeria

I Rom finns över 5000 husdjursvänliga boenden, Cardinal Hotel St Peter är ett hotell i närheten av Vatikanen. Rom är överlag hundvänligt, men människans bästa vän är dock inte tillåten i Vatikanens museum eller kyrkor. Tänk också på staden alla berömda vildkatter som numera är kulturskyddade. Om det blir för varmt i innerstaden är Bau beach – en strand exklusiv för hundar och deras ägare – ett härligt och svalkande alternativ som inte ligger långt ifrån Rom. Det finns även flera restauranger som tillåter hundar. CasaManco ligger nära vackra Tibern och är en hundvänlig restaurang och pizzeria där hunden kan få sig ett eget snack.

5 hundvänliga resmål i Europa
Foto: Getty Images

2. London

Perfekt för yogahunden

Den brittiska huvudstaden har nästintill obegränsat med aktiviteter för människa och hund. Vad sägs om ett yogapass i stadsdelen Camden där båda kan delta. För hamburgare-fantasten rekommenderas ett besök på populära Shake Shack. Deras ”Pooch-ini”, rekommenderad för stora hundar, är en blandning av hundkex, jordnötssmörssås och vaniljsås som kommer få hunden att vifta på svansen. Vad gäller boende finns Citadines Trafalgar Square som är ett av många husdjursvänliga hotell-tips i London och ligger på gångavstånd till både sevärdheter och tunnelbana.

5 hundvänliga resmål i Europa
Öppna landskap i Hilly Fields Park. Foto: Getty Images

3. Amsterdam

Ta en långpromenad med hunden

För människor och hundar som gillar (och kanske behöver) långa promenader är Amsterdam perfekt. Här finns många vackra parker med dammar och är en populär plats – ett perfekt tillfälle för hunden att hitta nya vänner. Det finns flera kafeér, barer och restauranger tillåter hundar såsom Coffee & Coconuts, whiskeybaren JD Williams och spelkaféet Friends & Foes där du kan prova olika brädspel. För övrigt finns det över 6000 husdjursvänliga boenden i staden. Holiday Inn erbjuder djurvänliga rum och ligger i närheten av både Van Gogh museet och parken Amstelpark.

5 hundvänliga resmål i Europa
Vykortsvackra Amsterdam är hundvänligt. Foto: Getty Images

4. Wien

Känn friheten i Wiener Prater

I Wien finns flera stora grönområden där hunden kan springa fritt, ett av dessa är parkområdet Wiener Prater som är hela 250 000 kvadratmeter stort. Cafe Landtmann erbjuder både sötsaker som tryffeltårta men också hundben till hunden. Att hitta boende i Wien är inte särskilt svårt då många hotell är husdjursvänliga i olika grader. Hotel Sacher är ett vackert gammalt hotell som huserat gäster som Drottning Elizabeth II, Justin Bieber och många fyrbenta vänner. Är du äventyrssugen erbjuder Wien enkla transportförbindelser till alperna. Här finns chansen att ta med hundkompisen på en oförglömlig vandring i de österrikiska alperna.

5 hundvänliga resmål i Europa
Kultur, konst och hundar i Wien. Foto: Getty Images

5. Crikvenica

Ta en öl med din hund

I Kroatien ligger den vackra kuststaden Crikvenica. Här kan hund och människa njuta av den ultimata solsemestern på Podvorska, Kroatiens första hundstrand. På Montys Beach Bar, som ligger i anslutning till Podvorska, serveras mat och dryck för både hund och människor – en specialitet är deras egna ”hundöl” (alkoholfri såklart) gjord på kyckling och diverse grönsaker. Förutom sol och bad kan man även ge sig ut och vandra i det vackra närområdet.

5 hundvänliga resmål i Europa
Den vackra kuststaden Crikvenica. Foto: Getty Images

Ta en yogaklass med lemurer? Här är det möjligt!

10 av världens bästa resmål för upplevelser – enligt Tripadvisor

48 timmar i London – en av Europas megametropoler


Text: Helle Kikerpuu • 2019-05-29
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen