Annons
Annons

Drömmig bok för dig som längtar ut på de nordamerikanska vägarna. Foto: The Great American Road Trips / ©Gestalten 2022.

Nyhet

Ny bok för dig som drömmer om en USA-roadtrip

Oändliga raksträckor, nationalparker, världsmetropoler och filmiska diners. Drömmer du om en roadtrip i USA? Den nya boken "The Great American Road Trip" ger tips på 25 drömmiga roadtrips.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-06-12 Uppdaterad 2022-06-12

I juni 2022 släpptes boken vars undertitel är ”roam the roads from coast to coast”. En bok för alla som drömmer om ”Den Där Bilresan” genom ökenlandskap och neonstäder. The Great American Road Trip är inte uppbyggd som en vanligt turistguide utan tar med läsaren på en resa bortom de magiska landskapen.

25 amerikanska roadtrips

Totalt innehåller boken tips på 25 olika roadtrips att göra, främst i USA men även en bit in i Kanada. Man får följa med på en smakresa genom Texas, surfa i Kalifornien och skidåkning i Colorado. Men även ta en tur längs med den klassiska U.S Route 61 även kallad ”the Blues highway”. Och följa den Underjordiska järnvägen – nätverket som under 1800-talet hjälpte slavar att fly från sydstaterna till nordstaterna eller Kanada.

Boken innehåller tips på totalt 25 olika roadtrips att köra i USA. Foto: Gestalten.
Ett av stoppen mellan San Diego i Kalifornien, USA, och Vancouver i British Columbia, Kanada. Foto: The Great American Road Trips / © Gestalten.
Ett uppslag ur boken The Great American Road Trips. Foto: Gestalten.
Ett av stoppen om du kör från Salt Lake City till Bryce Canyon i Utah. Foto: The Great American Road Trips / ©Gestalten.

Boken är skapad av fotografen Laura Austin, Palmer West och Jonah Smith från outdoormärket Aether, och publicerades av Gestalten i juni 2022. Den går att köpa direkt från förlaget.

Missa inte boken Roadtrip – USA:s bästa bilresor, skriven av Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström.

Lästips: 10 galet vackra platser i USA du måste uppleva


Text: Sofia Zetterqvist • 2022-06-12
NyhetBoktips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen