På The Amrita i Tokyo kan du äta mat nästan naken, så länge du inte är överviktig. Foto: Istock.

På The Amrita i Tokyo kan du äta mat nästan naken, så länge du inte är överviktig. Foto: Istock.

Nyhet

Ny nakenrestaurang i Tokyo portar överviktiga – och folk över 60

Nästa månad slår den nya restaurangen The Amrita upp portarna i Tokyo. Här kan gäster lämna hämningarna och kläderna vid dörren och avnjuta en avklädd måltid samtidigt som de bjuds på dansshower med manliga modeller. Fast alla är inte välkomna. Folk som är överviktiga, har tatueringar och/eller är över 60 år är portade.

Text: Johanna Jackson • 2016-06-13

I april skrev Vagabond om hur en tillfällig naken-restaurang kommer att öppna i London och snart kan invånare och besökare i Tokyo ha en chans att äta ute utan kläderna på. Den nya restaurangen heter The Amrita och öppnar den 29 juli.

I likhet med restaurangen i London är intresset för Amrita enormt, och biljetterna till restaurangens show, som utlovar dans av både amerikanska och europeiska modeller, har redan sålt slut, enligt Mashable. För show och middag har gästerna fått punga ut med 80 000 yen, vilket motsvarar cirka 6 250 svenska kronor. Biljetter utan show säljs dock fortfarande och går för 14 000 yen, eller cirka 1 093 kronor. 

Men till skillnad från nakenrestaurangen i London kommer gästerna i Tokyo inte vara helt nakna. Gästerna kommer få ta på sig små underdelar av papper. Servitörerna kommer vara iklädda g-string eller “små underkläder.” 

Restaurangen har dock – förutom det aningen okonventionella konceptet – även ett flertal regler som har fått folk att höja på ögonbrynen.

Dels förbjuder restaurangen personer med tatueringar. Det i sig är dock inte så märkligt eftersom den formen av kroppskonst är starkt förknippad med yakuzan (japanska maffian) och är därför förbjudet på flera typer av etablissemang i Japan, som till exempel vissa hotell och badhus.

Utöver detta kommer The Amrita att neka folk som är överviktiga. På hemsidan varnar man folk som väger “15 kilo mer än normalvikt” i relation till sin längd, att de förmodlingen inte kommer att bli insläppta och att de inte kommer att få  tillbaka bokningsavgiften om de blir nekade.  

Till sist har restaurangen en övre åldersgräns på 60 år. 

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook!

24 galna saker som du bara kan se i Japan

33 måsten i Tokyo

Räddades från gatan – nu lever mopsen Parker lyxliv som hotellconcierge

Kastades av planet – på grund av sin vikt


Text: Johanna Jackson • 2016-06-13
Nyhet

Scroll to Top