Annons
Annons
Errol Navaez från New Jersey tvingades gå av en United Airlines plan i tisdags. Foto: Bigstock.

Errol Navaez från New Jersey tvingades gå av en United Airlines plan i tisdags. Foto: Bigstock.

Nyhet

Kastades av planet – på grund av sin vikt

Errol Navaez skulle flyga hem från Las Vegas i början av veckan. Strax innan avgång fick han dock höra att han behövde gå av. Anledningen? Mannen som hade platsen bredvid Errol kände sig obekväm.

Text: Johanna Jackson • 2016-04-07 Uppdaterad 2021-06-23

Errol Navaez, 31, från New Jersey uppger till tidningen Huffington Post att han har haft viktproblem hela livet. Men aldrig tidigare har han haft några problem med att flyga.

Efter att ha spenderat helgen i Las Vegas skulle han flyga hem med United Airlines. För att få mer plats hade han betalat extra för att boka en plats vid mittengången. Men när han kom till flygplatsen fick han reda på att hans ursprungliga plats bytts till ett mittensäte.

Det var när hans medpassagerare skulle slå sig ned som problemet uppstod. När Errol, som väger drygt 175 kilo, reste sig upp för att lämna rum så att hans stolsgranne kunde passera, avböjde denne istället och vände sig mot en flygvärdinna.

– Han sa: “Nej, nej, sitt du där.” Sedan gick han till en flygvärdinna och viskade något, berättar Errol till tidningen.

Strax därefter bad en medlem ur kabinpersonalen Errol att lämna planet. När han var på väg genom gången pekade en annan flygvärdinna på två lediga platser ­– båda i mitten. Men de andra passagerarna ville inte flytta på sig och Errol eskorterades av planet.

Kastades av planet – på grund av sin vikt
Errol tvingades gå av planet mot New Jersey eftersom hans stolsgranne inte ville sitta bredvid honom på den fem timmars långa resan. Foto: privat.

En talesperson för flygbolaget kommenterade hÙ�ndelsen och uppgav att Errol togs av planet för de andra passagerarnas “säkerhet och bekvämlighet.” Han sa också att Errol gått med på att ta ett annat plan.

Enligt Errol gick han bara med på att gå av planet då han skämdes så pass mycket och för att han inte ville ställa till med en scen.

– Jag hade läst på innan, om jag hade varit tvungen att köpa två platser skulle jag ha gjort det, säger Errol. 

På flygplatsen fick han vänta sex timmar på nästa plan. Errol uppger att flygbolaget till en början ville att han skulle betala drygt 1 500 kronor för bytet. Han slapp dock efter att han påpekade att det faktiskt inte var han själv som valt att byta avgång.

Nu funderar han på om han ska dra flygbolaget inför rätta.

– De anställda behöver utbildning om hur man ska hantera sådana här situationer. De andra passagerarna har rätt att känna sig obekväma om en stor person sitter i mitten, men det betyder inte att de automatiskt bör få sin vilja igenom, säger han till Huffington Post.

De är de mest hatade flygbolagen på sociala medier

Kan det här vara lösningen på de ständigt för trånga flygplanssätena?

Här är världens bästa flygbolag för långflygningar i ekonomiklass

Överviktig bokade två säten – fick plats på olika rader


Text: Johanna Jackson • 2016-04-07
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top