Annons
Annons
Restaurang

Medborgarplatsen i Stockholm kommer få en ny italiensk restaurang med disco-feeling. Foto: GettyImages

Nyhet

Ny restaurang i Stockholm vill fira den italienska discokulturen

Kombinera pasta med italiensk 70-tals disco och voilà – du har Stockholms nya restaurang serverat på ett silverfat.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-06 Uppdaterad 2023-02-06

På Folkungagatan 44 i Vasakronans nya kvarter bakom Medborgarhuset är det snart dags för en ny restaurang att slå upp portarna mot ett av Stockholms livligaste stadsdelar.

Florentine beskrivs som en hyllning till 70-talets glamorösa Italien och den italienska discokulturen. Matmässigt kan gästerna förvänta sig en trattoria där klassiska italienska maträtter. Menyn är utformad för att kunna delas och ska passa för både en trerätters och för den semi-hungriga gästen som prioriterar häng i baren.

På sina 500 kvadratmeter kommer Florentine att ha 200 sittplatser samt en inglasad uteservering. Inredningsmässigt går mycket i marmor och maten lagas i ett öppet kök. På helgen ska disco vara i fokus- På fredag- och lördagkvällar förvandlas restaurangen till klubb i form av Disco trattoria med cocktails och dj:ar.

Grundaren och vd:n Brazer Bozlak och Kristjan Longar, operativ chef vid Urban Italian Group. Foto: Pressbild

Bakom den nya Medis-italienaren står Urban Italian Group som även driver restaurangkonceptet Basta som är belägen högst upp i Åhlens City.

– Florentine är drömprojektet där vi tänjer alla gränser som finns. Vi vill skapa en ny, modern mötesplats på Södermalm och med Florentine tänker vi framför allt upplevelse, där gästen kliver in i en filmscen från 1970-talets glamorösa Italien och vi får den fina äran att regissera filmen, säger Brazer Bozlak, grundare och vd för Urban Italian Group.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-06
NyhetStockholm

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen