Annons
Annons
Rendering över restaurang med murriga färger och lampor.

Grand Italian vill fånga de senaste trenderna från New York och London som satsat stort på det genuina italienska köket. Rendering: Okidoki Arkitekter

Nyhet

Ny restaurang i Malmö tar italienska köket till nya höjder

Slå samman det moderna italienska köket i New York med kreativiteten i Malmö och du har Malmös nya restaurang Grand Italian – en höjdare på 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live.

Text: Karin Wimark • 2023-09-07 Uppdaterad 2023-09-07

I vår kommer en ny italienare till stan. Rättare sagt till 25:e våningen på Clarion Hotel Malmö Live där Kitchen & Table legat i många år. Restaurangen Grand Italian ska vara en tolkning av det storslagna italienska köket. Ett levande brasserie som fångat de senaste mattrenderna från storstäder världen över.

– Det blir en Modern Malmötolkning av den italienska matscenen som vi ser i bland annat New York och London. Målet är att skapa en levande och stimmig atmosfär som både är livlig och avslappnad, precis som på en italiensk Piazza. I hjärtat av restaurangen hittar man en traditionell pizzaugn. Den kommer att sätta tonen, och doften för upplevelsen, säger Fredrik Blomberg, SVP Food & Beverage på Strawberry.

Läs också: Upptäck det italienska köket – 3 matiga tips i Apulien

Fantastisk utsikt från 25:e våningen. Rendering: Okidoki Arkitekter

Pizzaugn i hjärtat av restaurangen

På Grand Italian ska hantverket stå i centrum så som egentillverkad pasta, nygräddad pizza, krämig gelato och klassiska italienska cocktails. På menyn står bland annat pastarätten cacio e pepe som svingats runt i ett jättelikt parmesanhjul, lyxiga antipasti, grillat kött och fisk & skaldjur. Restaurangen kommer också att ha en deli där gäster kan köpa med sig pasta och andra delikatesser hem.

Bakom det nya konceptet står Petter Stordalen, ägare av Strawberry, och Jens Lyckman, VD på Clarion Hotel® Malmö Live. Gran Italian förväntas öppna i maj 2024.

Förhoppningen är att skapa en stimmig och gemytlig restaurang med fokus på det italienska köket. Rendering: Okidoki Arkitekter

Malmö krogguide – 12 restauranger du inte får missa

10 grymma vinbarer & vinkrogar i Malmö

Köpenhamns hetaste restauranger, barer och kaféer


Text: Karin Wimark • 2023-09-07
NyhetSverigeMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen