1355771.jpg

Nyhet

Ny transporttjänst tar dig från ytterdörren till Arlanda

Flygbussarnas nya samåkningstjänst Door to Gate transporterar passagerare direkt från hemmet till Arlanda. Resan går med minibussar och bokas och betalas via en app.

Text: Johanna Jackson • 2016-11-08

Med Door to Gate kan upp till nio personer åt gången åka tillsammans. Det som gör tjänsten speciell är att det inte finns några särskilda stationer utan minibussarna hämtar upp personerna från valfria platser. Eller omvänt ­– från Arlanda direkt hem. Lite som ett mellanting mellan en taxi och en flygbuss alltså.

– Vi har sett behov av ett mer individanpassat resande och därför breddar vi nu vårt utbud med Flygbussarna Door to Gate. Tack vare ny digital teknik kan vi erbjuda resor som är både bekväma, prisvärda och mer miljövänliga än andra resor med bil som har få resenärer, förklarar John Strand, vd på Flygbussarna.

Ny transporttjänst tar dig från ytterdörren till Arlanda

Bussarna är utrustade med wi-fi och usb-portar och kan bokas under hela dygnet. Den nya tjänsten är först i Norden och trafikerar samtliga kommuner i Stockholm med undantag av Norrtälje, Södertälje och Värmdö.

Priset för en delad bil baseras på ett grundpris som avgörs av vilken zon man bor i, sedan tillkommer 50 kronor per extra person i samma resesällskap. Ett prisexempel kan se ut som följande: Två resenärer från Stockholms innerstad till Arlanda = 289 kr + 50 kr = totalpris 339 kr. 


– Vi startar i Stockholm med resor till Arlanda, men vår förhoppning och mål är att expandera till fler orter och flygplatser inom en snar framtid, säger John Strand. 

Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

I London kan du äta middag vid Themsen – i en uppvärmd plastigloo

USA-kontroll för svenskar redan på Arlanda

27-åringens rekord – besöker alla världens länder på kortast tid


Text: Johanna Jackson • 2016-11-08
Nyhet

Scroll to Top