Annons
Annons
Annons
Strand palm och segelbåt på Jamaica

Drömmer du om svajande palmer och härliga stränder? Jamaica blir lättare att nå via direktflyg. Foto: GettyImages

Jamaica

Nytt direktflyg till Jamaica – men strikta restriktioner på ön

Ett nytt direktflyg mellan Stockholm och Jamaica betyder att det blir lättare att ta sig till ön, men väl framme finns strikta restriktioner att förhålla sig till.

Text: • 2021-11-18 Uppdaterad 2021-11-19
Annons

Jamaica Tourist Board meddelar att reseföretaget VING, med Sunclass Airlines, kommer att återvända till destinationen med direktflyg från Stockholm. Flygprogrammet kommer trafikera destinationen varannan vecka, med start i november 2022 och fram till mars 2023. VING kommer att flyga till destinationen totalt nio gånger under vintern 2022/23 med 373 platser på varje flygning.

Alla resenärer som är 12 år och äldre behöver visa bevis på ett negativt antigentest utfört av ett ackrediterat labb senast tre dagar före avresan och alla resenärer måste också fylla i ett reseformulär innan de anländer.

Annons

Restriktioner och krav

Sedan gränserna öppnade i juni 2020 har Jamaica har välkomnat svenska besökare tillbaka till sina tropiska stränder, men reser man nu måste man vara beredd på karantänskrav som råder för samtliga resenärer, och turister är begränsade till “turist-korridorer” där man kan besöka vissa sevärdheter, restauranger och butiker. Se information om detta på visitjamaica.com. Utegångsförbud råder från 20.00 till 05.00 dagligen och det är dessutom obligatoriskt att bära munskydd på allmänna platser samt upprätthålla socialt avstånd på minst två meter.

Men myndigheterna ser ljust på framtiden.

– Sedan vi öppnade upp våra gränser igen förra sommaren har vår destination fortsatt att välkomna besökare säkert och problemfritt. Vi är förberedda och uthålliga, och har varit noggranna i våra förberedelser för besökare i post-covid-19-världen. Jamaicas turistsektor fortsätter att leda återhämtningen för öns ekonomi, och jag är glad att kunna rapportera att vi gör stadiga framsteg mot en fullständig återhämtning av vår sektor, säger Hon. Edmund Bartlett, turistminister för Jamaica.


Text: • 2021-11-18
JamaicaNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top