Annons
Annons
Paris vinter

Nu kan man ta flyget från Luleå till Paris. Foto: GettyImages

Nyhet

Premiär för ny flyglinje i vinter: Luleå – Paris

I fredags den 16 december, var det premiär för ännu en ny internationell direktlinje från Luleå. Flygbolagen erbjuder direkttrafik mellan Luleå och Paris i 14 veckor under vintersäsongen.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-21 Uppdaterad 2022-12-19

Fredagen den 16 december kl 16:50 landade den första flighten från Paris Orly på Luleå Airport. En timme senare vände planet tillbaka till Paris med de första avresande.

För första gången kan resenärer från Frankrike välja Luleå som charterresmål, med direktflyg från Paris varje fredag i 14 veckor under vintersäsongen. En stor del av sätena kommer att chartras och säljas via den franska researrangörer Quartier Libre, men övriga platser finns att köpa för reguljära resor via Transavia France, vilket medför att regionens invånare och näringsliv för första gången kan flyga reguljärt direkt till Frankrike.

Swedavia, tillsammans med Luleå Business Region, Quartier Libre, Transavia France och Fredrik Hansson, kommunalråd i Luleå kommun, påvisade betydelsen av den nya förbindelsen för regionen vid invigningen av den första ankomsten och avgången.

– Invigningen som genomfördes var en succé. Direktflyget är betydelsefullt inte bara för inkommande resenärer och den lokala besöksnäringen, men också för svenskar som vill besöka Frankrike och Paris i vinter, säger Ann-Christin Viklund, flygstationchef Luleå Airport på Swedavia i ett pressmeddelande.

Flygplatsen Paris-Orly (ORY) ligger i södra Paris, med omkring 20 kilometer till centrala Paris och nås med tåg (ca 30 minuter) och flygbuss (30 minuter). Pendeltåget tar ca 45 minuter med slutstation på Villejuif-Louis Aragon i södra Paris (byte till metro).


Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen