Annons
Annons
Perth ligger i delstaten Western Australia och är landets fjärde största stad. Foto: Istock.

Perth ligger i delstaten Western Australia och är landets fjärde största stad. Foto: Istock.

Nyhet

Snart kan du flyga direkt mellan Europa och Australien

Nu är datumet för Qantas premiärflyg mellan Perth och London satt. Den 25 mars 2018 kommer den första flygningen på den historiska linjen att avgå från Heathrow.

Text: Johanna Jackson • 2017-05-02 Uppdaterad 2021-06-23

Vagabond har tidigare skrivit om Qantas planer på en direktlinje mellan den europeiska och australiska kontinenten. Men för några dagar sedan gick flygbolaget ut med ett premiärdatum och priser på vad flygbiljetterna kommer att kosta.

Flygresan kommer att ta över 17 timmar enkelväg och passera åtta tidszoner. Linjen som blir en av de längsta i världen och kommer att traffikeras med en Boeing 787-9 Dreamliner har både hissats och dissats. Bland annat har folk upprörts över att direktlinjen kostar olika mycket beroende på vilken riktning man flyger den.

Att flyga tur och retur ifrån London kostar nämligen från 900 pund (cirka 10 250 kronor) i ekonomiklass. Flyger man däremot tur och retur från Perth kostar de billigaste biljetterna från 1 157 pund (cirka 13 170 kronor). Båda prisexemplen gäller för kampanjbiljetter och enligt The Independent försvarar flygbolaget priskillnaderna på skillnader i efterfrågan.  

För svenskar kommer den nya linjen i teorin inte innebära stora fördelar eftersom man redan i dagsläget kan flyga till de största australiska städerna med en mellanlandning från Arlanda för betydligt billigare summor än så. 

Quiz: Huvudstad eller inte?

12 vidunderliga bilder från Australiens kust som är som konstverk från naturen

Skulle flyga till Australien – hamnade i Kanada


Text: Johanna Jackson • 2017-05-02
NyhetFlygPerth

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top