Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Ryanairs vd: Gratis flygbiljetter om 10 år

Inom fem till tio år kommer Ryanair att kunna erbjuda gratis flygbiljetter. Det sa flygbolagets vd Michael O'Leary under en konferens i London.

Text: Johanna Jackson • 2016-11-24

Micheal O’Leary är ju känd för sina galna och frispråkiga uttalanden och ett av de senaste – och minst sagt sensationella – kommer därför inte som en så stor chock.

Idag erbjuder flygbolaget redan kampanjpriser på flygbiljetter som kan kosta så lite som 50 kronor, men i framtiden tror alltså Ryanairs vd att man kommer att kunna erbjuda dessa typer av biljetter gratis.

O’Learys vision om att kunna erbjuda gratisbiljetter bygger på en affärsmodell som går ut på att kunna dela intäkterna på de köp som resenärerna gör på flygplatsen med flygplatserna. 

I dagsläget måste de flesta flygbolag betala en avgift till flygplatserna för varje passagerare. Avgiften kan i vissa fall vara högre än vad passageraren har betalat för biljetten. Men under de senare åren har många små flygplatser i Europa sänkt eller slopat avgiften i hopp om att locka till sig fler flygbolag och på så sätt: fler kunder.

“Jag tror att det kommer att hända”, sa O’Leary under konferensen, enligt The Guardian.

“Det kommer inte att ske på Heathrow eller andra stora hubar. Men på många flygplatser som vill öka trafiken är den här processen redan igång.”

Ryanair vill stoppa flygrättshjälp vid försening

Flygbolagets senaste avgift – börjar ta betalt för att använda bagagehyllan

Svarta listan 2016: Värst i resebranschen

20 klantiga citat från Ryanairs VD Michael O’Leary


Text: Johanna Jackson • 2016-11-24
NyhetFlyg

Scroll to Top