Annons
Annons
Foto: Marco Bottigelli/Getty Images

Foto: Marco Bottigelli/Getty Images

Nyhet

Så viktigt är valet av flygbolag för svenska resenärer

Majoriteten av svenskarna som reser utomlands med flyg anser att valet av flygbolag är viktigt. Det framgår i Tickets senaste Sifoundersökning.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-22 Uppdaterad 2021-06-23

Totalt 55 procent av de svenska resenärerna uppger att valet av flygbolag är ganska eller mycket viktigt vid bokning av en utlandsresa.  

– Många resenärer är mycket prismedvetna när de letar flygbiljetter utomlands, men likväl är det många som väljer bort flygbolag som de inte känner förtroende för. I en starkt konkurrensutsatt bransch är kundernas bild av varumärket viktigt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Sverige är en intressant marknad för många internationella flygbolag och konkurrensen är stenhård – låga priser och flygbolagens varumärken och förtroende hos de svenska resenärerna är av stor vikt. 

12 procent av deltagarna i Tickets undersökning tycker att valet av flygbolag är mycket viktigt, och väljer därför aktivt bort att resa med flygbolag som de har haft sämre erfarenheter av tidigare eller som de läst dåliga recensioner om. 

– Det är inte bara bra eller dåliga recensioner som påverkar resenärerna, att de över huvud taget känner till flygbolaget ifråga spelar stor roll. Detta gör att många för svenskar mindre kända flygbolag, exempelvis från Mellanöstern, har en längre uppförsbacke att klara av för att nå de svenska resenärerna, säger Katarina Daniels.

Hur viktigt är valet av flygbolag för dig när du ska flyga utomlands? 

  1. Mycket viktigt, 12 procent

  2. Ganska viktigt, 43 procent

  3. Ganska oviktigt, 31 procent

  4. Mycket oviktigt, 8 procent

  5. Tveksam, vet ej, 7 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning. Totalt tillfrågades 1 000 respondenter i åldern 18–79 år, riksrepresentativt urval.

Därför borde din nästa resa gå till Slovenien

Krönika: Skamlösa resor


Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-22
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen