Annons
Annons
Foto: SAS

Foto: SAS

Nyhet

SAS slutar med taxfree på flygen

Från och med i höst kommer det inte längre vara möjligt att handla taxfreevaror ombord på SAS flygplan. Det kommer att innebära mindre lastad totaltvikt på flygplanen, vilket i sin tur sparar bränsle och minskar utsläppen.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-04 Uppdaterad 2021-06-23

Taxfreeförsäljningen ombord på SAS flygplan har varit uppskattad bland kunderna som använt den, men resenärernas köpbeteende har förändrats över tid och hållbarhetsfrågan är viktigare än någonsin – både för resenärer och för SAS. 

– SAS ska minska utsläppen med minst 25 procent till år 2030. Varje steg på vägen för att nå målen och ett hållbart resande är betydelsefullt. Alla åtgärder för att minska vikt och därmed bränsleförbrukning bidrar, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, i ett pressmeddelande. 

Att ta bort taxfreen på flygen är ett av SAS pågående hållbarhetsinitiativ. De andra är att de satsar på nya, bränsleeffektiva flygplan som ger mindre utsläpp, att de satsar på ökad tillgång av biobränsle av god kvalitet och att de har ett samarbete med Airbus kring utveckling av el- och hybridflygplan. 

Elflygets framtid är osäker

Schweiz ska återuppta den internationella nattågstrafiken

De vill inspirera till ett reko resande


Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-04
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top