Annons
Annons

Snart kan du resa med SJ till Oslo igen. Foto: Stefan Nilsson/SJ AB

Nyhet

SJ ska återstarta tågtrafiken till Oslo

SJ kommer att trafikera Stockholm – Oslo igen med start den 12 december.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-10-06 Uppdaterad 2021-10-11

SJs passagerare har inte kunnat resa med tåg mellan Oslo och Stockholm under pandemin. Och arbetspendlare, som till exempel pendlar mellan Karlstad och Oslo, har också stått utan SJ:s tågförbindelse.

– Vi är väldigt glada att persontågstrafiken över gränsen mellan Norge och Sverige öppnar upp. Våra resenärer har stått utan ett klimatsmart resealternativ och det är fantastiskt att vi sätter igång trafiken igen, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Precis som innan pandemin kommer SJ att trafikera linjen mellan Stockholm och Oslo två gånger dagligen från och med 12 december, men redan nu kan man köpa biljetter för perioden. SJ behöver vidta vissa förberedelser för att återigen kunna trafikera sträckan och därför dröjer det innan tågen börjar rulla.

Håll dig uppdaterad om restriktioner

I nuläget finns inga inreserestriktioner från Sverige mot Norge, efter att de senaste restriktionerna i Norge upphört. Men, som resenär uppmanas man att ta reda på vilka krav och förhållningsregler som gäller i landet man ska resa till, hålla sig uppdaterad och följa lokala myndigheters regler. 

Ska du resa till Oslo?

Hotelltips: 5 hotellfavoriter i Oslo

Läs mer: 48 timmar i Oslo – bästa tipsen i stadens trendigaste kvarter


Text: Helle Kikerpuu • 2021-10-06
NyhetTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top