Annons
Annons
SJ hoppas att även årets julbiljetter komma sälja bra trots pandemin. Foto: Stefan Nilsson

SJ hoppas att även årets julbiljetter komma sälja bra trots pandemin. Foto: Stefan Nilsson

Nyhet

SJ släpper årets julbiljetter med färre platser

Den 23 september släppte SJ årets julbiljetter för perioden 13 december till 10 januari. Julhelgen brukar vara en av årets mest populära tåghelger, men i och med pandemin måste SJ spärra fler platser.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-23 Uppdaterad 2021-06-23

Jultid är normalt en högtid då många reser med tåg och trycket brukar vara högt. SJ tror att julbiljetterna kommer att gå åt snabbt även detta ovanliga år. Trenden är att fritidsresenärerna återigen väljer att åka tåg och att intresset för att resa klimatsmart finns kvar.

– Många längtar efter att åka hem och mysa med sina nära och kära i juletid i denna oroliga tid. Dessutom är det en riktig ”arbetstagarjul” och med bara sex semesterdagar kan man få ledigt 18 dagar i sträck, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ. 

Att vara ute i god tid i jul är extra viktigt i år med tanke på att det finns färre platser att boka på varje tåg beroende på att SJ inte kör med fulla tåg utan spärrar platser för att undvika trängsel.  

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna resa med oss i jul utan att för den skull riskera trängsel. Vår platskarta ger resenärer som reser på egen hand möjlighet att hitta platser där de kan sitta ensamma och familjer att boka platser tillsammans, säger Tobbe Lundell.

Spärrade platser

På platskartan i bokningsprocessen på SJs snabbtåg syns tydligt vilka platser som är spärrade och inte kan bokas, vilket ger resenärer möjlighet välja plats med sätet bredvid tomt eller med sitt resesällskap.

Fortfarande är trygghet i fokus både hos SJ och kunderna och SJ ser att kunderna uppskattar åtgärderna för trygga resor.

– Vi kommer även i jul att låta alla biljetter vara ombokningsbara, ha lägre beläggning än normalt på våra tåg och genom platskartan för snabbtågen ge möjlighet att boka plats bredvid spärrade platser för den som reser på egen hand. Allt för att göra tågresan så trygg som möjligt, säger Tobbe Lundell

Röda dagar 2020 – så maxar du semestern och tar långledigt

Så tar du tåget till Europas skidbackar – 10 favoriter

Trafikverket föreslår direkttåg Malmö–Köln

Vagabonds podcast: Tågluffa med barn


Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen