Annons
Annons
Par som kramas i ulltröjor.

Nu kan du boka tåg till jul- och nyårshelgen med Nattåget Norrland. Foto: Getty Images

Nyhet

Nu släpps tågbiljetter till norra Sverige för julhelgen

Den som planerar att resa med tåg i jul kan nu boka biljetter. Åtminstone om du ska färdas norrut. Nu har nämligen Vy Tåg släppt sina vinterbiljetter för Nattåget Norrland.

Text: Karin Wimark • 2023-09-18 Uppdaterad 2023-09-18

Vy Tåg började trafikera sträckan mellan Stockholm och Luleå/Narvik för ett par år sedan då de tog över nattågen till Norrland. Förhoppningen var att kunna erbjuda ett bekvämt och smidigt sätt att resa norrut, men också kunna bidra till en ökad turism i norr.

Nu har Vy Tåg släppt biljetterna för jul- och nyårshelgen med Nattåget Norrland och fram till den 25 januari. I dagsläget finns det en avgång dagligen i vardera riktning att boka. Övriga biljetter släpps i slutet av september.

Rött tåg i vintermiljö.
Jul känns ännu långt borta, men tiden går fortare än man tror. Nu kan du boka tågresan norrut för julhelgen med Nattåget Norrland Foto: Getty Images

Preliminär tidtabell

– Efterfrågan för klimatsmarta resor ökar samtidigt som man vill boka sin resa i god tid. Vi vill göra det möjligt för fler att välja tåget och därför fortsätter vi vårt arbete med att släppa biljetter på preliminär tidtabell, säger Dag Lokrantz-Bernitz, VD på Vy Tåg.  

De biljetter som säljs kommer att vara på en preliminär tidtabell med förhoppningen att inga större trafikändringar kommer att ske då Trafikverket väl spikar tidtabellen.

– Om det sker justeringar är vi beredda att kontakta alla berörda resenärer i god tid, fortsätter Dag Lokrantz-Bernitz.

Nattåget Norrland kör som tidigare två nattåg norrut och två söderut dagligen med undantag för julafton och nyårsafton. Läs mer och boka på vy.se.

Höga berg med snö under rosa himmel.
Ta nattåget från Stockholm hela vägen till Narvik med Vy Tåg. Foto: Unsplash

Läs också:

SJ fortsätter med nattåg till Berlin

Nästa år kan du tågluffa i Frankrike för 49 euro

Norrbyskär – Utopia i Bottenhavet


Text: Karin Wimark • 2023-09-18
NyhetRestipsSverigeTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top