Annons
Annons
Oslo operahus

Det kommer bli enklare att ta tåget mellan Stockholm och Oslo med fler avgångar att välja mellan. Foto: Unsplash

Nyhet

SJ utökar trafiken mellan Stockholm och Oslo

Efter flera års banarbeten på den norska sidan är det äntligen dags att återuppta tågtrafiken mellan Stockholm och Oslo.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-08 Uppdaterad 2022-11-08

På grund av banarbeten mellan huvudstäderna Stockholm och Oslo drog SJ ner trafiken på sträckan, men nu är det klart och tågtrafiken kommer öka markant. I samband med tidtabellsskiftet den 11 december utökar SJ trafiken till fem avgångar i vardera riktningen på vardagar, på lördagar tre och på söndagar fyra.

– Dessutom kommer mer än hälften av avgångarna att gå med snabbtåg, det vill säga snabba och bekväma tåg där det går att välja mellan 2 klass, 2 klass Lugn och 1 klass. Med snabbtågen tar man sig mellan huvudstäderna på bara drygt fem timmar, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Tåg som kör
Efter fem års banarbete utökas tågtrafiken mellan Oslo och Stockholm. Foto: SJ

Under sommaren 2023 kommer trafiken mellan Stockholm och Oslo att gå, men på grund av ett planerat banarbete mellan Laxå och Kristinehamn kommer tågen att ledas om och få en längre restid. Mer detaljerad information om detta kommer under våren.

– Efter en lång tid med olika banarbeten på sträckan blir det faktiskt det sista stora arbetet, och vi är jätteglada för att vi nu kan satsa långsiktigt på den här både viktiga och populära tåglinjen, säger Martin Drakenberg.

Biljetter från 11 december 2022 kommer att släpps av SJ den 9 november.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-08
NyhetTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top