Annons
Annons
Tsukji Fish Market. Foto: Istock.

Tsukji Fish Market. Foto: Istock.

Nyhet

Tokyos berömda fiskmarknad stängs

Tsukji Fish Market, en av världens största fiskmarknader, tillika populär turistattraktion, har stängt för gott. Hädanefter kommer sushifantaster och turistande fiskfluktare få bege sig österut i staden mot den nya marknaden i Toyosu.

Text: Johanna Jackson • 2018-10-10 Uppdaterad 2021-06-23

På Tsukji Fish Market har man krängt fisk och andra delikatesser från havet sedan mitten av 1930-talet. Ofta till fascinationen av åskådande turister. Förutom att kolla på skådespelet som pågår mellan handlare och försäljare har man dessutom kunnat smaka på varorna på en rad olika angränsande restauranger och caféer. Men den sjätte oktober stängdes portarna på den anrika marknaden för gott. Det skriver CNN.  

Planerna med att flytta marknaden i Tsukji har pågått i flera år. Byggnaderna har inte bara kritiserats för att hålla en bristande säkerhet, utan det finns även planer på att bygga en motorväg på platsen inför 2020, då Tokyo kommer vara värd för olympiska sommarspelen. Den nya motsvarigheten till marknaden är tänkt att öppna i Toyosu inom kort. Det officiella datumet är den 16 oktober, men premiärdatumet har flyttats förut. 

Att besöka den nya marknaden kommer vara gratis, och precis som på den gamla marknaden kommer det att finnas flera matstånd på området. Bästa sättet att ta sig hit är med tunnelbanans Yurikamome-linje och gå av vid stationen Shijo-mae Station. Ett annat tips är att komma tidigt, skriver CNN. De dagliga auktionerna av tonfisk är till exempel schemalagda att börja klockan halv fem på morgonen. 

Tokyo – 8 oförglömliga matupplevelser

Guide: 20 pärlor i Koenji – Tokyos bohemiska kvarter

20 tips till trendiga Tel Aviv


Text: Johanna Jackson • 2018-10-10
NyhetTokyo

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen