Annons
Annons
Nu är det slut med delfinunderhållning på Tripadvisor. Foto: GettyImages

Nu är det slut med delfinunderhållning på Tripadvisor. Foto: GettyImages

Nyhet

Tripadvisor slutar sälja och marknadsföra delfinunderhållning

Rapport efter rapport har avslöjat att djur inom turism- och nöjesindustrin ofta plågas och hålls i inhumana förhållanden. Nu slutar två resejättar sälja och marknadsföra attraktioner där delfiner och andra valar far illa.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-10-03 Uppdaterad 2021-06-23

Tusentals delfiner lever i fångenskap runt om i världen, ännu fler fångas i haven och säljs eller föds upp för att roa turister. Nu slutar reseföretaget TripAdvisor och deras bokningssajt Viator sälja biljetter till och marknadsföra attraktioner där delfiner och andra valar far illa.

– Vi är överlyckliga över att TripAdvisor nu stoppar biljettförsäljningen till och marknadsföringen av alla attraktioner med delfiner och andra valar. Miljoner djurvänner luras varje år att tro att delfinshower är harmlösa, lärorika och bra för bevarande. Men detta kunde inte vara längre från sanningen, säger Nick Stewart, chef för World Animal Protections arbete med delfiner.

Han fortsätter: 

– Vi vet att de flesta människor som deltar i den här verksamheten gör det för att de älskar vilda djur, omedvetna om grymheten bakom kulisserna. Turister som vill uppleva vilda djur på ett etiskt sätt under semestern bör se djur i naturen eller i genuina fristäder. Att stänga denna grymma industri kommer inte att ske över en natt, men om vi vidtar åtgärder nu kan det vara den sista generationen delfiner som hålls fångade i vinstsyfte.

Vagabond har tidigare skrivit en serie artiklar om turism och djurhållning, speciellt akvarieparkerna SeaWorld och Loro Parque: Efter kritiken: Ving bojkottar späckhuggare i fångenskap.

 

20 saker du kan göra för att bli en bättre turist

Djurrättsorganisationen: Så fotar du djur på resan – på ett etiskt sätt


Text: Helle Kikerpuu • 2019-10-03
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen