Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Efter skandalen – nu uppdaterar United sin kundpolicy

United Airlines uppdaterar nu sina riktlinjer för hur personalen ska handskas med passagerarna. 10 nya punkter har tagits fram för att "förbättra kundupplevelsen" skriver CNN.

Text: Johanna Jackson • 2017-05-02 Uppdaterad 2021-06-23

Sedan videofilmen på hur läkaren David Dao släpades ut ur ett överbokat flygplan av en flygplatspolis blev viral har det stormat kring United. Nu meddelar flygbolaget att man kommer att införa förbättringar i sin kundpolicy. 

Bland annat ska ett nytt incheckningssystem införas som gör det möjligt för passagerare att redan i förtid ge upp sina platser på överbokade flygplan. Maxbeloppet för kompensation när man ger upp sin plats frivilligt har även höjts från 1 350 dollar i resecheckar, cirka 11 900 kronor till 10 000 dollar eller drygt 88 000 kronor i resecheckar. Det rapporterar New York Times

Dessutom kommer passagerare som redan har boardat sitt plan inte längre tvingas att ge upp sina platser, så länge det inte rör sig om säkerhetsfrågor och man kommer också begränsa inblandningen av flygpoliser till enbart tillfällen som rör just säkerhetsfrågor. 

Till sist har United lovat att minska andelen överbokade flygplan med en rad åtgärder som rör bokningsprocessen. Dessa är tänkta att implementeras senare i år. 

Nekad ombordstigning vid överbokat flygplan? Här är dina rättigheter

Nils, 72, blev nekad att flyga till Las Palmas – ”såg för sjuk ut”


Text: Johanna Jackson • 2017-05-02
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen