Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Vagabond får fler läsare

Det är svåra tider för landets tidskrifter. Under flera år har antalet läsare blivit färre. Men Resemagasinet Vagabond går mot strömmen. Våra läsare blir stadigt fler och är nu rekordmånga.

Text: Redaktionen • 2013-01-31 Uppdaterad 2021-06-23

Vagabond får fler läsare

Det är svÙ�ra tider för landets tidskrifter. Under flera år har antalet läsare blivit färre. Men Resemagasinet Vagabond går mot strömmen. Enligt Sifo har läsarna blivit nio procent fler och är nu 173 000.

Praktiskt taget alla tidskrifter tappar läsare. I hela västvärlden drar folk ner på läsningen av papperstidningar och övergår till att läsa på webben eller i form av PDF:er på datorer och läsplattor och i mobiler.
Ett undantag bland svenska läsare är resetidningar, som ökar mitt i krisen för pappersmedier. Och bland resetidningarna ökar Vagabond allra mest, enligt Sifos tredje Orvesto Konsument-mätning 2012.
– Vi har i många år varit Sveriges största resemagasin, men 173 000 läsare per nummer är något av en rekordsiffra för oss. Det är otroligt kul. Vi strävar alltid efter att göra det bästa och snyggaste resemagasinet och siffrorna känns som lite som ett kvitto på det, säger Vagabonds chefredaktör Tobias Larsson.

Även Vagabonds konkurrenter ökar, men inte lika mycket. Res ökar med 6 procent till 90 000 läsare och Allt om Resor, som nyligen togs över av Expressen, med 3 procent till 157 000 läsare. Aftonbladets bilaga Resa tappar dock i popularitet och förlorar 30 procent av sina läsare.
Det är inte bara den Vagabond som trycks på papper som ökar rekordmycket. Även Vagabonds webb besöks av allt fler läsare. Vagabond.se har idag nästan 40 000 unika besökare i veckan, vilket är en ökning med cirka 50 procent jämfört med samma period för ett år sedan.

Vagabond grundades 1987 och firade i höstas 25-årsjubileum. Sedan flera år tillbaka är Vagabond Sveriges största oberoende resetidning.

PER J ANDERSSON
per@vagabond.se


Text: Redaktionen • 2013-01-31
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top