Annons
Annons

Älskar du mat och dryck? Då kan du spana in dessa nykomlingar i Göteborg! Foto: Suggan Vinbar/Mugwort BBQ/Feskekörka

Nyhet

Vårens 9 hetaste krogöppningar i Göteborg

Från mysiga vinbarer till pizzahak och fisk- och skaldjursinstitutioner. Det bubblar på restaurangfronten i Göteborg. Här är några nyheter värda ett besök.

Text: Karin Wimark • 2024-04-30 Uppdaterad 2024-04-29

1. Suggan vinbar

Ett andra vardagsrum

Suggan vinbar lockar med familjär stämning, schysta viner och smårätter med höga smaker. Vinbaren belägen i Majorna har filosofin ”Viner utan hokus pokus”, och serverar viner från små vingårdar i Europa utan tillsatser. Gå hit för en dejt, en mysig after work och fenomenal service utan krusiduller.

• Suggan vinbar öppnade januari 2024.

Beställ in ett gäng mellanrätter och dela med varandra till bords. Foto: Suggan Vinbar

2. Ceno

I Volvos nya centrum

På upplevelsecentret World of Volvo väntar en 4500 kvadratmeter stor utställning med ikoniska fordon och interaktiva upplevelser – men också en ny restaurang belägen i en storslagen byggnad med unik arkitektur. Ceno Brasseri drivs av Götaplatsgruppen med den prisbelönte kocken Stefan Karlsson i spetsen och ligger vackert belägen i en av Göteborgs mest unika byggnader. Ceno är latin och betyder ”jag dinerar” och här står hållbarhet i fokus med råvaror tillagade efter säsong.

• Ceno Brasserie öppnade 12 april 2024.

Ät middag i en av Göteborgs vackraste byggnader. Nyöppnade World of Volvo är en upplevelse för alla sinnen. Foto: Ceno Brasserie

3. Foajen

Ny backficka på populär innergård

Nu har Unity Jazz fått en backficka vid namn Foajen – öppen fredag och lördag kväll. Här vid en av Göteborgs mysigaste innegårdar väntar intim miljö och högkvalitativ mat signerad kökschefen Gustav Knutsson från Michelinkrogen Bhoga (som just nu renoveras).

• Foajen öppnade i mars 2024.

Instagram @unityjazzclub

4. Hasselssons Macklucka

Maffiga mackor

Det snackas om mackor i vår och en som serverar riktigt läckra gourmetmackor är Hasselssons Macklucka. Vad sägs om Croque Monsierur med ostgratineras prosciutto cotto, syrad kål, dijon och bechamel eller Hasselssons Bookmaker med rödvinskoks högrev, brynt smörmajonäs, pepparrot och vitkål. Finns sedan tidigare i Saluhallen och sedan februari även på Skanstorget i Göteborg.

• Hasselssons Macklucka öppnade i februari 2024.

Instagram @hasselssons_macklucka

5. Mugwort BBQ

Mästare på grillat

BBQ-restaurangen Mugwort BBQ har nu flyttat från Gråbo till Slakthusområdet i Gamlestan och lockar med grillat, avslappnad miljö och SM i hamburgare.

• Mugwort BBQ öppnade 6 april 2024.

Det mesta som kan tänkas önskas på en riktig BBQ-bricka!

6. Feskekörka

Ikonisk saluhall öppnar på nytt

Sedan 1874 har fisk- och skaldjursälskare vallfärdat till Fisktorget 4 i Göteborg och den ikoniska saluhallen Feskekörka. Fiskmarknaden är ett av Göteborgs mest kända landmärken och fick sitt namn tack vare lokalen som för tankarna till en kyrka. Efter ett par års renovering öppnar Fiskkyrkan nu på nytt – i form av en saluhall med fiskdiskar, sillbar, uteservering, ostrondisk och snaps på tapp!

• Feskekörka öppnar 16 maj 2024.

Ikoniska Feskekörka öppnar i maj i ny kostym – dessutom med en stor sommarservering på vattnet! Foto: Feskekörka

7. Dubbelhakan

Pizza & vin

Nu kan du bege dig till Gamlestadens fabriker och Dubbelhakan för schyst napolitansk pizza ackompanjerat av småskaliga och noga utvalda viner. För dig som längtar efter sommaren finns Butterpizza – med kräftor, smör, dill och syrad grädde. Spana också efter slattsöndag – då viner som blivit över från veckan serveras till en bättre peng.

• Dubbelhakan öppnade 28 februari 2024.

Mysig stämning på Dubbelhakan.

8. Pastor Gbg

Hantverkspasta från Foodtruck

Det händer mycket i Gamlestadens fabriker och ytterligare ett tillskott är Pastor Gbg – en foodtruck med hantverkspasta! Bakom konceptet står tidigare Michelinkocken Henrik Bernvik och hängete från Restaurang BIKT i Göteborg. Välj mellan rätter som svamptortellini, krämig San marzano-pasta med burrata och läcker pasta pesto med mera.

• Pastor Gbg öppnade i februari 2024.

9. Slice

Pizza & pingis

Kombinera pizza och pingis på nyöppnade Slice i Göteborg. Detta ställe är perfekt för en social och aktiv middagskväll. Stämningen? Räkna med rustika industrivibbar och lekfull stämning.   

• Slice öppnade i mars 2024.

Läs också:

Göteborgs 12 bästa vinbarer för en skön utekväll

Därför ska du resa till Göteborg 2024 – 4 heta nyheter

7 bagerier i Göteborg värda ett besök


Text: Karin Wimark • 2024-04-30
NyhetSverigeGöteborgListorMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen