Annons
Annons

Det finns flera heta anledningar att resa till Göteborg i år – bland annat ikoniska Feskekorka som slår upp portarna på nytt. Foto: Press

Nyhet

Därför ska du resa till Göteborg 2024 – 4 heta nyheter

Från takbarer till efterlängtade fiskekrogar och ett ikoniskt Volvocenter. Det händer mycket kul i Göteborg under året!

Text: Karin Wimark • 2024-03-28 Uppdaterad 2024-03-26

1. Upplevelsecentret World of Volvo

Volvonördar se hit

Vad kan du egentligen om den svenska ikonen Volvo? Den som besöker Göteborg från mitten av april kan besöka World of Volvo – ett nytt upplevelsecentrum och mötesplats med konserter, interaktiva utställningar och matupplevelser belägen strax intill Liseberg. Besökaren kommer dessutom tas med på en resa och nostalgitripp genom Volvobolagens historia och de mest ikoniska fordonen. World of Volvo planerar att öppna i april 2024. worldofvolvo.com

Nytt upplevelsecentrum i cirkelformad byggnad.
World of Volvo är en 22 000 kvadratmeter stor byggnad med en unik arkitektur inspirerad av det skandinaviska landskapet.

2. Saluhallen feskekörka slår upp portarna

Ikoniskt landmärke tillbaka

Sedan 1874 har fisk- och skaldjursälskare vallfärdat till Fisktorget 4 i Göteborg och den ikoniska saluhallen Feskekörka. Fiskmarknaden är ett av Göteborgs mest kända landmärken och fick sitt namn tack vare lokalen som för tankarna till en kyrka. Efter ett par års renovering öppnar Fiskkyrkan nu på nytt – i form av en saluhall med fiskdiskar, sillbar, uteservering, världens största ostrondisk och snaps på tapp! Feskekörka öppnar 16 maj 2024.

Läs också: Segla mellan öar i Bohuslän

Saluhall i form av en kyrka intill älven i Göteborg.
Saluhallen kommer att få en pråm – där man kan äta och umgås sommartid.

3. Clarion Hotel Karlatornet

Högst i Skandinavien

Du har väl inte missat Karlatornet – Nordens högsta byggnad som skjuter i höjden på Lindholmen i Göteborg. I anslutning till tornet öppnar till hösten Clarion Hotel Karlatornet med 300 hotellrum. Sviterna däremot kommer vara belägna på våning 58 i själva skyskrapan! Håll utkik efter skybar och utkiksplatsen som beräknas öppna under 2025.

4. Bastu & bad i Frihamnen

Svalkande oas i city

Göteborgs älskade bastu ser åter igen ljuset och öppnar på nytt våren 2024 i Jubileumsparken. Den karaktäristiska bastun i återvunnen plåt fick smeknamnet Svettekörkan och blev snabbt ett uppskattat besöksmål. Nu har bastun ersatts med en nybyggd bastu med samma unika utseende. Här är också möjligt att bada året runt i de två nyöppnade saltvattenpoolerna, belägna i Göta älv bredvid bastun, och under den varmare delen av året kan du även bada i en sötvattenpool.

Bastu i plåt vid älven i Göteborg.
Snart kan du åter igen njuta av sköna bastubad i den spektakulära bastun i Frihamnen.
Vy över Jubileumsparkens pooler och bastu.
Bastu, pooler och områden för umgänge väntar till sommaren 2024.

Läs också:

Göteborgs 12 bästa vinbarer för en skön utekväll

Göteborgs högsta hotell har slagit upp portarna

Stor guide: Göteborgs 21 bästa badplatser


Text: Karin Wimark • 2024-03-28
NyhetRestipsSverigeGöteborgListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen