Annons
Annons

Kan du gissa var världens bästa restaurang ligger? Foto: Claes Bech Paulsen.

Nyhet

Världens bästa restaurang utsedd – finns i en fotbollsarena

För tjugonde året i rad har världens bästa restauranger utsetts. Den allra bästa? Den hittar du högst upp i en fotbollsarena – i Köpenhamn!

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-20 Uppdaterad 2022-07-20

Tävlingen “The World’s 50 Best Restaurants” har sedan år 2002 låtit 1080 kulinariska experter lista världens femtio bästa restauranger. Vinnaren i år är den danska stjärnkrogen Geranium. Restaurangen hittas på åttonde våningen inuti den danska fobollsarenan Parken och serverar köttfria, säsongsanpassade rätter med panoramafönster över Fælledparken i Köpenhamn. Även om det är första gången Geranium toppar listan så är den långt ifrån någon gröngöling i sammanhanget. Geranium har funnits med i listan över världens 50 bästa restauranger sedan år 2012, den var även första restaurangen i Danmark att få tre Michelinstjärnor år 2016.

Geranium drivs av Rasmus Kofoed som 2011 blev korad “Världens bästa kock” i Bocuse d’Or. Foto: Claes Bech-Poulsen.

Danmark och Köpenhamn – här samlas Michelinstjärnorna

Danmark kryllar av bra restauranger, totalt har staden flest Michelinstjärnor av alla länder i Skandinavien – 39 stjärnor fördelat på 28 krogar. En av de kändaste är Noma som toppade listan “The World’s 50 Best Restaurants” förra året och därför inte fick vara med i år. Istället knep de Köpenhamn-baserade restaurangerna Alchemist och Jordnær varsin plats. Den enda svenska restaurang som finns med är Frantzén i Stockholm på plats 25 i listan.

Spana in hela listan för att hitta nya matstjärnor när du är ute och reser!


Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-20
NyhetMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top