Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Världens längsta flight tvingades vända – passagerare låste in sig på toaletten

Tack och lov för de andra passagerarna hade flygplanet bara tillryggalagt två timmar av den annars 17 timmar och 20 minuter långa resan innan situationen spårade ur.

Text: Johanna Jackson • 2018-09-11 Uppdaterad 2021-06-23

Händelsen ägde rum på en flight med Qantas mellan Perth och London. En resa som vanligtvis tar 17 timmar och 20 minuter att göra och som från och med sin premiär i mars 2018 innehar rekordet för världens längsta flygresa. 

På just denna flight som lyfte från Perth strax efter kl 19.00, lokal tid, gick det dock inte enligt planerna. Efter cirka en timme ska en manlig passagerare ha börjat föra oväsen, uppträda störande och skrika på de andra passagerarna varefter han låste in sig själv i en av flygplanets toaletter, skriver bland annat Fox News. 

Efter en timme lyckades kabinpersonalen lugna mannen och få ut honom ur toaletten. Enligt passageraren Christine Kohli ska personalen ha bett några av passagerarna med hjälp att kontrollera situationen.  

– Några av passagerarna var nog rädda […] men jag tycker att flygpersonalen var underbar, de hade kontroll över situationen, de uppträdde lugnande mot passagerare. De var väldigt stöttande. De förde ner mannen till den bakre delen av planet ganska snabbt. Det var klart att han var en ganska sjuk man, säger Christine Kohli till australienska ABC.

Efter att planet landat igen i Perth eskorterades mannen bort av polis. Resten av passagerarna fick övernatta i Perth, innan flyget lyfte på nytt, drygt 17 timmar efter den ursprungliga avgångstiden.  

Rekordmånga flygförseningar under 2018 – här är linjen som är värst

Nationalparken Kaeng Krachan – Djungelboken på thailändska


Text: Johanna Jackson • 2018-09-11
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen