Annons
Annons
Vykortet visade strandpromenaden Promenade des Anglais ovanifrån. Foto: Istock.

Vykortet visade strandpromenaden Promenade des Anglais ovanifrån. Foto: Istock.

Nyhet

Vykortet kom fram – efter 43 år

Ett vykort som föreställer Promenade des Anglais i Nice har kommit fram till sin slutdestination – över fyra decennier efter att det skickades. Nu eftersöks mottagaren av vykortet.

Text: Johanna Jackson • 2017-08-15 Uppdaterad 2021-06-23

Visst brukar man kalla analog post för snigelpost. Men 43 år?  

Vykortet i fråga, som visar strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice skickades den 21 maj 1974. Men det var inte förrän i juni i år som vykortet slutförde sin 1 300 km långa resa och landade på postkontoret i Lorient, Bretagne.

På kortet som är adresserat till en monsieur Raymond Cotard går det att läsa:

”Kära Raymond, efter flera trafikstockningar är vi slutligen förenade med Marie-Louise och Raymond, som vi åt lunch hos. Vi lämnar Nice imorgon för att åka till Menton i en vecka.”

En lokal brevbärare upptäckte det försenade vykortet när hen försökte leverera det till adressen. Men det fanns ett problem. På adressen bodde ingen Raymond Cotard, och inte heller i lokala register fanns några uppgifter på monsieur Cotard.   

– Jag kommer att fortsätta mitt sökande. Om jag inte hittar någonting, kommer jag att behålla det som en souvenir, kommenterar brevbäraren till den franska tidningen Ouest France, enligt The Local.

11 vykort som aldrig borde ha skickats

Unik affischserie illustrerar resmålens mörka baksidor


Text: Johanna Jackson • 2017-08-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen