Annons
Annons
Foto: Wine Island.

Foto: Wine Island.

Australien

Den här ön i Australien förvandlas till ett paradis för vinälskare

Får det vara lov att vara ett glas shiraz, pinot noir eller en smutt cabernet sauvignon? Eller kanske ett glas bubbel lockar mer? På Wine Island behöver du inte välja.

Text: Johanna Jackson • 2018-09-11 Uppdaterad 2021-06-22

Under tre dagar varje år i november förvandlas Clark Island utanför Sydney Harbour till ett himmelrike för vinnördar – och foodisar i all allmänhet för den delen med. Det är nämligen här som festivalen Wine Island äger rum.  

Detta år kommer besökare inte bara kunna smaka viner från några av Australiens bästa vingårdar, utan även öl och cocktails finns tillhands att fukta strupen med.   

Den här ön i Australien förvandlas till ett paradis för vinälskare
Foto: Wine Island.

Det berusande äventyret startar vid stadens berömda operahus. Här får gästerna kliva på så kallade Bellini-båtar som tar dem vidare ut mot ön. Väl ombord på båten bjuds de på uppfriskande Bellini-drinkar (bubbel och nektar eller puré från persika) och på själva ön finns mängder av olika aktiviteter som vinprovning, skattjakt, ett vinquiz och till och med ett tyst disco.  

På ön finns över 20 deltagande vingårdar från norr till söder i Australien, Nya Zeeland och Frankrike. Även burgare, glass, ostron och ostbrickor kommer kunna inhandlas för att ha något i matväg att skölja ner med vinet.  

Pris för entré och transfer med fem vinprovningar kostar 99 australiensiska dollar, eller cirka 640 kronor. Mer info på: wineisland.com.au

I Frankrike finns ett maraton för alla som älskar vin

Australien: Därför förbjuds klättrare från att bestiga Uluru


Text: Johanna Jackson • 2018-09-11
AustralienSydney

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top