Annons
Annons
Annons
Tyska turistbyrån

Tyska turistbyrån

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

5 tips i härliga Hamburg – boka en miniweekend till Hamburg och skippa flyget

Storstaden Hamburg har mycket att erbjuda och är en perfekt stad för en mini-weekend. Den gamla hansastaden bjuder på god mat, många sevärdheter och bra shopping.

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-13 Uppdaterad 2021-06-23

Kielkryss Flex – med Stena Line

Upptäck Kiel tillsammans.
fr 899:-/ person, totalt fr 1798:-*
* Göteborg–Kiel t/r 2 personer i 2-bädds insideshytt. Två nätter ombord och möjlighet att stanna 1–2 nätter i Tyskland. Begränsat antal platser.

Den gamla Hansastaden Hamburg med sin stora hamn där man kan äta och dricka gott, shoppa på loppisar och i coola små butiker ska inte ses som ett andra hands alternativ till huvudstaden Berlin. Fler och fler svenskar börjar upptäcka tjusningen med Hamburg men än så länge är det för många en dold pärla. Hamnen är stadens pulserande hjärta och här finns fler kanaler och broar än i både Venedig och Amsterdam tillsammans! Floden Elbe rinner igenom staden och den rofyllda Alstersjön är populär för sportaktiviteter och härliga båtturer. Är du dessutom en matälskare har du kommit helt rätt, Hamburg räknas till Tysklands gastronomiska centrum och är en av världens ledande musikalscener. Staden ligger endast en dryg timme från Kiel och kombineras med fördel med båt över Kattegatt till Göteborg.

5 tips att se och göra i trendiga Hamburg

Hamnen
– Här finns det mycket att se och uppleva. Ett bra sätt att uppleva Hamburg är från vattnet – ta en guidad tur genom det enorma hamnområdet eller en tur genom kanalerna. Hamburg har Europas näst största hamn efter Rotterdam. Här finns även gott om ställen där du kan njuta av en bit mat. Du kan även söka upp gamla sjömansbarer och marina restauranger längs med de hundratals kanaler som letar sig in i staden.

5 tips i härliga Hamburg – boka en miniweekend till Hamburg och skippa flyget
Brunch med livemusik på Hamburgs fiskmarknad är ett måste.

Fiskmarknaden
– Ja, detta är en plats dit många turister tar sig men det är väl värt ett besök ändå. Här har man handlat allt mellan himmel och jord sedan tidigt 1700-tal. Idag pågår marknaden utomhus från tidig söndagsmorgon och in på förmiddagen. Det har blivit en blandning av turistspektakel och vanlig torghandel där stadsborna gör dagliga inköp. I den 100 år gamla marknadshallen kan du köpa brunch som ackompanjeras av liveband och skummande ölutskänkning.

Elbphilharmonie
Hamburgs konserthus som efter flera års försening invigdes under 2017 är något du bör spana in även om du inte bokat biljetter till någon föreställning. Längst ut på en landtunga i floden reser sig den vågformade glaskonstruktionen med en bas av tegel. Här finns hotell, restaurang, kafé, konserthall och ett utsiktsdäck öppet för alla.

Gå på loppis
Loppmarkander är något som tyskarna är bra på. En som är mycket omtalad och omtyckt är Flohschanze som ligger vid tunnelbanestationen Feldstrasse i Sternschanze. Den är öppen varje lördag mellan 8 – 16. Delar av stånden är placerade utomhus medan andra finns under tak. Här hittar du alltifrån industridesign till möbler, kläder och småpryttlar.

5 tips i härliga Hamburg – boka en miniweekend till Hamburg och skippa flyget
Rom finns med bland platserna som byggts upp på Miniatur Wunderland, kul besök för stora som små.

Miniatur Wunderland
Detta är världen största modelljärnväg där man med stor detaljrikedom byggt upp städer, flygplatser och kända byggnader i miniatyr. Museet har 1 040 tåg som kör på längs 15 000 meter järnväg och växer ständigt. Här kan du bland annat hitta Pippis hus och en tågstation i vinterskrud från Kiruna. Miniatur Wunderland ligger i Speicherstadt som är en del av de gamla packhuskvarteren.

5 tips i härliga Hamburg – boka en miniweekend till Hamburg och skippa flyget

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-13
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen