Annons
Annons
Annons
Starta julen på Rostocks magiska julmarknad. Foto: TMV/Neumann

Starta julen på Rostocks magiska julmarknad. Foto: TMV/Neumann

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

7 julmarknader som bjuder på magiska upplevelser

Nu är det inte långt kvar till julmarknaderna drar i gång i Tyskland och stadskärnorna förvandlas till paradis för varje julälskare. Passa på att boka in en weekend i Tyskland och säkra årets julstämning.

Text: Tyska turistbyrån • 2018-06-20 Uppdaterad 2021-06-23

Mörkret kommer allt tidigare om eftermiddagarna och det börjar bli dags att tänka på juldekorationer, glöggmys och paket. Men ibland känns det svårt att komma i rätt sinnesstämning när temperaturen ligger på plussidan och många drar och sliter i ens uppmärksamhet. Så varför inte kickstarta säsongen och komma i julstämning genom att ta en mysig weekendresa till någon av Tysklands mest fantastiska julmarknader?

Packa bilen och låt Stena Lines färjor ta dig över sundet så att du sen har fria möjligheter att ta dig dit som känns bäst för stunden. Och det bästa är att du slipper passa flygtider och tänka på maxvikter när du tar med dig julen hem.

7 julmarknader som bjuder på magiska upplevelser
I Bremen är julkänslan oundviklig. Foto: Istock

Bremen
Medeltida tavernor och en adventskalender modell större – Bremen lockar med en julupplevelse att minnas. Från slutet på november fram till jul (26 nov–23 dec 2018) lyser Bremen upp av all julbelysning. Skyltfönstren är vackert pyntade och julkänslan är oundviklig. Julmarknadens epicentrum är vid Rådhustorget, här hittar du svindlande 170 marknadsstånd och doften av alla rostade mandlar, pepparkakor och glühwein är magisk.
Pågår: Från slutet av november.

Här kan du läsa mer om julmarknaden i Bremen.

Berlin
Berlin är förmodligen den julmarknadstätaste staden i Tyskland. Upplev över sextio olika marknader runt om i staden, från de mycket livliga till mer avslappnade tillställningar. WeihnachtsZauber på Gendarmenmarkt håller till på ett av Europas absolut vackraste torg och är definitivt värt ett besök.
Ett annat populärt alternativ är marknaden vid slottet Charlottenburg med sin kringliggande park. Oavsett vilken du väljer så räkna med att äta gott, handla julklappar och njuta av stämningen.
Pågår: Från slutet av november.

7 julmarknader som bjuder på magiska upplevelser
Julmarknaden i Rostock är känd som en av de vackraste i Tyskland. Foto: istock

Rostock
Julmarknaden i Rostock är känd som en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Rostock är en stad med maritimt hjärta och välkänd för sina typiska, djupröda tegelstensbyggnader från hansatiden. Här blandas perfekt shopping med härlig julstämning med glittrande karuseller, smyckade köpmanshus och doften från glühwein, brända mandlar och andra läckerheter som rökt fisk och korv. 
Pågår: 26 november till 22 december 2018.

Här kan du läsa mer om julmarknaden i Rostock.

Stralsund
Att besöka Stralsund sägs vara som att resa bakåt i tiden. Den vackra och välbevarade hansestaden, som numera är listad på Unescos världsarvslista, bjuder på en stämningsfull julmarknad, vackert inramad i romantisk miljö! Julmarknaden sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför det gotiska rådhuset till de historiska borgar- och köpmanshusen bland gågatorna.
Pågår: Från slutet av november.

Här kan du läsa mer om julmarknaden i Stralsund.

7 julmarknader som bjuder på magiska upplevelser
Kiels julmarknad hittar du bara ett stenkast från hamnen.

Kiel
Till hamnstaden Kiel kommer du direkt med Stena Lines färja, och bara ett stenkast från hamnen hittar du stadens julmarknad. Smaka på tyska delikatesser, handla konsthantverk och drick värmande glühwein. Marknaden i Kiel är koncentrerad kring Holstenstrasse och Alter Markt. Dessutom hittar du en 700 kvadratmeter stor skridskobana på Rathausplatz för den som vill virvla runt med is under fötterna. Njuter du hellre av festligheterna från ovan kan du prova det stora pariserhjulet med utsikt över Kielfjorden.
Pågår: Från 26 november till 23 december.

Hamburg
Berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden. Den största breder ut sig på torget framför rådhuset, den historiska julmarknaden som andas äkta gammaldags julmarknad. Varje kväll åker tomten och hans renar över området med sin magiska släde. Detta eldorado för julälskaren bjuder på något för alla sinnen.
Pågår: Från slutet av november.

Lübeck
Att jul och marsipan hör ihop vet de flesta, så då borde det vara en självklarhet att besöka staden i jultider. Traditionen med julmarknad på Rådhustorget är mycket gammal och omtalades för första gången för mer än 350 år sedan. Idag äger den även rum på gågatan Breite Straße brevid Rådhustorget samt på Koberg. Här kan du även njuta av julen på lagom avstånd i luften i ett pariserhjul med fantastisk utsikt.
Pågår: Från slutet av november.

LÄS MER OM KULINARISKA TYSKLAND HÄR

Res med Stena Line till Tyskland

Stena Line erbjuder tre linjer som tar dig till Kiel, Rostock och Sassnitz. Samtidigt som du äter, vilar eller sover tar båten dig till din destination – på så sätt sparar du tid och bensinpengar. En resa mellan Göteborg och Kiel tar cirka 14 och en halv timme. Båten går kvällstid och du vaknar upp utvilad och kör iland lagom efter frukost.

En resa mellan Trelleborg och Rostock tar fem och en halv timme till sju och en halv timme, beroende på om du reser dagtid eller passar på att sova under överfarten. Det tredje alternativet, mellan Trelleborg och Sassnitz, är den kortaste resan och tar cirka fyra timmar.

Res med Stena Line

 

 

FLER TIPS TILL TYSKLAND – HITTAR DU HÄR

7 julmarknader som bjuder på magiska upplevelser

Text: Tyska turistbyrån • 2018-06-20
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen