Annons
Annons
Annons
Salzburg är en utmärkt startpunkt till Österrikiska alperna. Foto: Österrikes turistbyrå.

Salzburg är en utmärkt startpunkt till Österrikiska alperna. Foto: Österrikes turistbyrå.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Österrikes Turistbyrå
Partner

9 vinterfavoriter i Österrike du inte vill missa

Låt dig inspireras till storslagen skidåkning i skidparadiset Österrike. Här finns något för alla – vi tittar närmare på en Bond–klassiker och en av Alpernas snösäkraste orter och ett par andra pärlor du inte får missa!

Text: Österrikes Turistbyrå • 2018-11-21 Uppdaterad 2021-06-23

Skidåkning i världsklass i Sölden

Gör som Bond och få en oförglömlig skidupplevelse i Sölden. Med snögaranti från oktober till maj och storslagna vyer är det inte svårt att förstå varför många har Sölden som en stående skidfavorit.

Sölden ligger i Ötztal och är en sann hot spot i Alperna och oavsett om du är ute efter skidåkning, snowboard, freeride, vandring eller ett avkopplande spabesök. Söldens skidsystem kallas Big 3 – vilket innebär tre toppar över 3000 meter, här finns 2 glaciärer och 146 pistkilometer samt 2 toppmoderna gondoler.

LÄS MER OM SÖLDEN HÄR

9 vinterfavoriter i Österrike du inte vill missa

Arlberg – Österrikes största skidområde

Arlberg ligger i en av Alpernas mest snösäkra regioner, med sina 87 liftar och 305 kilomter pist är det också det största sammanhängande skidområdet i Österrike.

St Anton am Arlberg är för många paradiset för skidåkning. Sedan Skid–VM 2011 är denna ort ett välkÙ�nt namn med moderna liftar och ett stort utbud av event. St Anton är numera sammankopplat med Lech, Zürs samt Wart och Schröcken.

Vill du ha mer äventyr än bara skidåkning finns här en fyra kilometer lång rodelbana. Säkrad för att passa hela familjen.

LÄS MER OM ST ANTON AM ARLBERG HÄR

Lech Zürs am Arlberg förknippas med passion för vintervita sporter. Med sina 88 liftar, 305 pistkilometer och 200 kilometer puderåkning garanterar ren skid- och snowboardglädje. Oavsett om du är nybörjare, proffs eller adrenalinsökare, finns här något för alla smaker. Sedan de tre nya bergbanorna invigdes för två år sedan blev skidåkningen i Arlberg om möjligt ännu bättre.

LÄS MER OM ARLBERG HÄR

Kultur och skidåkning i Salzburg

Den perfekta vinterstaden för dig som vill kombinera skidåkningen med shopping och kultur. Inom drygt en timme är man mitt i det familjevänliga skidområdet Flachau. Ett besök i Salzburg runt juletid är en riktig höjdpunkt. Annars är det Mozart som är stadens son. Ett besök på café Fürst är därför ett måste. Här görs de läckra Mozartkulorna för hand.

LÄS MER OM SALZBURG HÄR

9 vinterfavoriter i Österrike du inte vill missa

Familjefavoriten – Wagrain–Kleinarl

Med många nybörjarbackar och carvingvänliga pister är det här en ort som passar ung som gammal, nybörjare som skidentusiast. En timme från Salzburg flygplats ligger Wagrain-Kleinarl. Byn ligger vackert inbäddat i det gigantiska skidområde Ski amadé bland dalarna i SalzburgerLand. Behöver du en dag utan skidåkning finns här också 20 kilometer vinterstigar och snöskospår för vandring.

LÄS MER OM SKI AMADÉ OMRÅDET HÄR

3 favoriter i SalzburgerLand

SalzburgerLand består av tre regioner med fantastisk skidåkning för alla oavsett om du är nybörjare eller stått på skidor sedan barnsben.

LÄS MER OM SALZBURGERLAND HÄR

Zell am See-Kaprun sträcker sig från Kitzsteinhorns glaciärer på 3000 meters höjd till Zellersees frusna stränder. Landskapet här är drömlikt och här kan du hitta alla möjliga olika vintersporter. Som skidåkare kan du njuta av 62 snösäkra pister som sträcker sig över 138 kilometer. Men även snöskovandringar, längdskidor, rodel och mycket mer.

LÄS MER OM ZELL AM SEE–KAPRUN HÄR

Obertauern är en riktig familjefavorit mitt i SalzburgerLand på 2313 meters höjd. Här väntar mer än 100 kilometer pister och 26 moderna liftar. Det genomsnittliga snödjupet på 264 centimeter gör att Obertauern ligger långt före de sju största skidorterna i Österrike vad gäller snötillgång. Och ännu ett stort plus värt att nämna är att det här verkligen är ski–in och ski–out och du lätt når alla liftarna i byn till fots.

LÄS MER OM OBERTAUERN HÄR

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn är ett av alpernas coolaste skidområden. Här hittar du 270 kilometer pist. 70 liftanläggningar, 60 mysiga alpstugor, sju Snowparks, två Free-ride parker, två strålkastarbelysta pister och fem rodelbanor. Ja som du ser finns det mycket att upptäcka. Av de 270 pistkilometrarna är 140 av dem blå pister så du behöver absolut inte känna att Alperna bara är för de skidåkare som åkt hela livet.

LÄS MER OM SAALBACH HINTERGLEMM LEOGANG FIEBERBRUNN HÄR

9 vinterfavoriter i Österrike du inte vill missa

Barnfamiljsfavoriten St. Johann

St. Johann in Tirol ligger i den snösäkra östra delen av Alperna, nämligen i Kitzbühel Alperna. Hit är det lätt att ta sig, på bara 13 mils avstånd finns inte mindre än tre stora flygplatser – München, Salzburg och Innsbruck. Skidorten ingår i området att flera andra skidorter som Oberndorf, Kirchdorf och Erpfendorf. Alla kända för sin familjevänlighet och ett bra urval av breda, välpistade röda och blå backar.

Här har svenska Skistar introducerat Valles skidskola med svenska skidlärare – något som är väldigt uppskattat av svenska barnfamiljer.

LÄS MER OM ST JOHANN HÄR

 

Österrike forum

Gå med i vår nya grupp på Facebook och diskutera med andra Österrike-vänner i vårt forum. Få restips och dela med dig av dina upplevelser. Välkommen!

Diskutera och få tips från andra om semesterlandet Österrike


Text: Österrikes Turistbyrå • 2018-11-21
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top