Annons
Annons
Annons
Barcelona för en mathelg låter inte så dumt – eller hur!? Foto: Istock.

Barcelona för en mathelg låter inte så dumt – eller hur!? Foto: Istock.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Spanska Turistbyrån
Partner

Barcelonas hetaste restauranger just nu

Barcelona toppar ständigt listorna över heta weekendresmål. Hit reser svenskarna både gärna och ofta för att hitta nya spännande vattenhål. Här är några av stadens bästa restauranger just nu.

Text: Spanska Turistbyrån • 2018-09-19 Uppdaterad 2021-06-23

Ett kaxigt kulturmecka med läskande sangria och en strand mitt i stan, mycket mer kan man inte önska. Eller jo, god mat. Men då behöver du inte vara orolig, i Barcelona hittar du just detta och mycket, mycket mer. Här listar vi några nyheter i den fullspäckade restaurangstaden – Barcelona.

Pur Restaurant

Kocken Nandu Jubany som tidigare mottagit Michelinstjärnor har nu slagit upp portarna till en restaurang vars kök ligger centralt i restaurangen med borden runt om. Här kan du njuta av av mat med varje enskild ingrediens i fokus. Efter maten går du bara en trappa ner till cocktailbaren.
Passatge de la Concepció, 11
purbarcelona.com

Yakumanka

Chefskocken och ägaren Gastón Acurio är Perus mest kända matambassadör och tveklöst drivande i att hela världen idag drömmer om peruiansk ceviche. Restaurangen inspireras av de internationellt hyllade konceptetfrån ”La Mar” och serverar gudomliga ceviches.
Carrer de València, 207.
yakumanka.com

Restaurante A

Här har kocken Alain Guiard återvänt till sina mer traditionella rötter. Här serveras väl tilltagan familjeportioner med morisk kyckling och räkcarpaccio och ravioli med svamp. Här är stämningen avslappnad och priserna matchar just detta, men det gör inte kokkonsten mindre ambitiös. Restaurangen ligger i ett av Barcelonas bäst bevarande medeltida palats.
Carrer de Sant Sever, 5
a-restaurant.

Al Kostat

I källaren till Moritz bryggeri och vägg i vägg med Michelinrestaurangen Alkimia ligger Al Kostat som också betyder dörren bredvid på katalanska. Här kan du hitta alltifrån lite simplare och mer prisvärda rätter till luxuösa små rätter.
Ronda de Sant Antoni, 41
alkosta.cat

Kulinarisk guide till Malaga – Spaniens nya matmecka

Fismuler

När Madrid populära restaurang Fismuler slog upp dörrarna i Barcelona våren 2018 var det en succé från start. Så vad är nyckeln till en sådan fullträff? Kvalitén är en faktor den andra är kombinationen och balansen mellan modernistiska och enklare rätter. Torsdag till lördag bjuds det på livemusik som får gästerna att stanna långt efter att sista rätten är serverad.
Carrer del Rec Comtal, 17
barcelona.fismuler.com

Cocina Hermanos Torres

I en industrilokal på nästan 9000 kvadratmeter har kändiskocksbröderna Sergio och Javier Torres som nyligen blev belönade med två stjärnor för Dos Cielos kastat sig ut på nytt. Här leker dem med sin mammas och mormors recept och skapar nya härliga smaker.
Carrer del Taquígraf Serra, 20
cocinahermanostorres.com

Restaurante Xavier Pellicer

Enligt den hyllade kocken Xavier Pellicer har alla ingredienser en energi som ska förmedlas på tallriken. Här ligger fokus på det gröna och allt är biodynamiskt och ekologiskt odlat. Här hittar du träffsäkra rätter med både nya och nygamla smakkombinationer.
Carrer de Provença, 310
xavierpellicer.com


Text: Spanska Turistbyrån • 2018-09-19
PartnerUnderbara Spanien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen