Annons
Annons
Annons
Det finns många vattensporter att uppleva i norra Tyskland

Det finns många vattensporter att uppleva i norra Tyskland

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

Bästa upplevelserna för en energifylld semester

Vattensport, hissnande bergochdalbanor eller en övernattning på stranden. Valmöjligheterna för att få en aktiv och minnesvärd semester är många - och det behöver inte vara långt bort. Norra Tyskland bjuder på aktiviteter för hela familjen.

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-27 Uppdaterad 2021-06-23

Nordsjön och Östersjön präglar landskapet i Schleswig-Holstein. Här bestämmer ebb och flod, vind och vågor människornas livsrytm. Det är ett idealiskt semesterland för familjer, vattensportare och naturälskare. Här kan du besöka vita sandstränder, små öar och idylliska semesterorter vid havet. Men Schleswig-Holstein har så mycket mer att upptäcka. Här kan du bland annat cykla, rida, segla och besöka stora nöjesparker. Regionen har också en rik matkultur och många roliga evenemang – den perfekta semestern för alla smaker helt enkelt.

Segling
Med både Östersjökust och Nordsjökust är norra Tyskland ett perfekt ställe att segla till eller att hyra segelbåt, antingen för att testa på under en dag eller för en längre tid. Är du inte lika förtjust i att segla själv men gillar tanken på vajande segel och lite folkfest på det, så finns Kieler Woche. Det är en av världens största seglingsevenemang och förmodligen Kiels mest berömda tillställning. Kieler Woche äger rum varje år under sista veckan i juni. Utöver seglingen kan du också njuta av finns gratiskonserter, och ett brett matutbud med många internationella matstånd, bra nattliv, samt flera andra roliga aktiviteter.

Bästa upplevelserna för en energifylld semester
Vem vill inte övernatta i en sån här?

En natt på stranden
Längs stränderna i Schleswig-Holstein kan du se de typiska strandkorgarna, med sina klassiskt randiga sol- och vindskydd. Nu kan du för en natt hyra en av dessa och få en oförglömlig natt under stjärnorna. Strandkorgarna är 140 cm breda och över två meter långa så det finns gott om plats för två vuxna. Det finns flera stränder i regionen att välja på. Här kan du läsa mer om var du kan övernatta i en strandkorg.

Hansapark
Söker du lite extra adrenalin under semester är nöjesparken Hansapark något för dig. Strax norr om Lübeck, direkt vid havet ligger tema- och upplevelseparken med över 125 enastående attraktioner. Tillskillnad mot många andra likande upplevelseparker betalar du här för inträdet och sen är det fritt fram att åka och göra så mycket du vill, kan och orkar. Här finns alltså inga åkband. Här finns både klassiska tivoliattraktioner som bergochdalbanor och vattenland. Här kan du läsa mer om ditt besök på Hansapark.

Wakeboard och vattenskidor
För aktionfyllda äventyr på vattnet för både nybörjare och fantaster är det Weissenhäuser Strand som gäller. Här kan du åka som i en bana som påminner om en skidlift och träna upp olika trix och hopp. Weissenhäuser Strand är en stor semesteranläggning så när du behöver paus från vattenskidorna har du stranden, vattenland, spa och flera restauranger att välja på. Här kan du läsa mer om anläggningen.

Cykla
Norra Tyskland är ett paradis för cykelentusiaster med många olika cykelleder för alla smaker. Bland annat kan du cykla i spåren av vikingarna. Totalt är just den här leden cirka 17 mil lång och sträcker sig från St. Peter-Ording vid Nordsjön till Maasholm vid Östersjön. Längs cykelturen passerar ni fler charmiga byar och samhällen och såklart ett landskap format av vikingarna med gamla boplatser och handelsplatser. Längs vägen hittar ni såklart mängder av restauranger och caféer att pausa på. Här kan du läsa mer om de olika cykelrutterna.

Missa inte!

En aktiv semester kombineras bäst med god mat. Schleswig-Holstein har ett rikt utbud av restauranger med allt ifrån små, trivsamma gästgiverier till stjärnrestauranger. Östersjökusten har under årens lopp utvecklats till en gourmetregion och där hittar du en rad restauranger som är upptagna i Guide Michelin 2018. Under regionens årliga gourmetfestival lagar internationella stjärnkockar särskilda specialiteter som du inte får missa! Gourmetfestivalen 2019 börjar i slutet av sommaren 2018 och fortsätter fram till slutet av vintern 2019.

Bästa upplevelserna för en energifylld semester

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-27
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen