Annons
Annons
Annons
Upptäck Österrike under sommartid. Foto: iStock photo

Upptäck Österrike under sommartid. Foto: iStock photo

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Österrikes Turistbyrå
Partner

Fyra sommarfavoriter i Österrike

Tänk bort snö, skidåkning och frusna fötter. Österrike är enastående på sommaren. Testa e-mountainbike, ta en kaffe på 3000 meters höjd eller strosa runt i vackra Salzburg. Vi har listat fyra av de mest intressanta resmålen för en semester i detta natursköna land.

Text: Österrikes Turistbyrå • 2017-06-12 Uppdaterad 2021-06-23

Skidresor i all ära, men Österrike under sommartid har blivit hett. 
På våra fyra resmål hittar du något för alla, vare sig du är barnfamilj, atlet, gourmand eller bara uppskattar lugnet.  

Mat och kultur i Graz

I den lilla pärlan Graz är det mat och kultur som står högst upp på att-göra-listan. Staden har en stark passion för smaker och kulinariska upplevelser och det finns många spännande restauranger och kaféer att testa. 
Lägg där till att UNESCO titulerat Graz “The city of design”. Här blandas modern arkitektur med stadsdelen Gamla stans historiska byggnadskonst, något som gör resmålet till ett spännande destination med starka kontraster av gammalt och nytt. 

Fyra sommarfavoriter i Österrike
Mysiga Graz ligger fint mitt emellan fjällena. Foto: Österrikes Turistbyrå

Café Rosenhain

Trivsamma Café Rosenhain ligger uppe på en kulle, vilket gör det till Graz bäst belägna kafé. Sätt dig inomhus för en hemtrevlig atmosfär, eller utomhus på den soldränkta terrassen. Och passa på att åka hit under en helgdag – då serveras det en fantastisk brunch!  

Fyra sommarfavoriter i Österrike
På mysiga café Rosenhain kan du dricka ditt kaffe och spana ut över Graz. Foto: Graz turistbyrå

Kulturhuvudstaden

Förutom att vara “the city of design” lyckades Graz även ta hem titeln som Europas kulturhuvudstad Ù�r 2003, något som blev möjligt tack vare flertalet kulturella höjdpunkter. I Graz kan du bland annat besöka filmfestivalen Diagonale, som visar både internationell och inhemsk film. Men ocskå festivalen Styriarte, som framför allt lyfter fram klassisk musik. 

Prisexempel för resa till Graz

* 3 nätter i dubbelrum inklusive frukost
* 48-timmars pass med gratis inträde till flera museum i Graz.
Pris: från 1580 SEK / person

Här kan du läsa mer om Graz 

Zell am See-Kaprun – se Österrike från ovan

Området kring Zell am See-Kaprun är framför allt känt för sina höga höjder. Bergen avlöser varandra ett efter ett. Tre av topparna är särskilt spännande att ta sig till – fyllda av aktiviteter och vackra miljöer.  

Fyra sommarfavoriter i Österrike
Fängslande Zell am See med sina berg och sjöar. Foto: iStock photo

Berg 1: Schmittenhöhe

Vid Schmittenhöhe är resan upp på berget lika vacker som slutdestinationen. Via en linbana med gondoler, designade av Porsche, transporteras du till toppen. Flådigt värre!  Schmittenhöhe är ett familjevänligt besöksmål – här finns 15 olika äventyrsstationer där du får ta sig runt på olika banor genom att till exempel klättra, cykla eller köra motorcross.

Berg 2: Maiskogel

Maiskogel är framför allt ett populärt besöksmål för cyklisten – här finns nämligen en 2 000 m² stor bikepark där du tar dig igenom en kuperad terräng på två hjul. En annan rolig aktivitet är den alpina berg- och dalbanan Maisiflitzer, som påminner om rodel. 

Berg 3: Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn är den högsta toppen i området med sina 3 000 meter över havet. Här kan du njuta av en vidunderlig utsikt över glaciärer och över nationelparken Hohe Tauern.
Om du får nog av denna hisnande verklighet kan du istället vila ögonen på en film inne på den biograf som ligger på toppen (!)

Fyra sommarfavoriter i Österrike
Zell am See-Kaprun är ett utmärkt resmål för den som vill ha en aktiv semester. Foto: Österrikes Turistbyrå

Prisexempel för resa till Zell am See-Kaprun

På 4-stjärniga Kaprunerhof står gästvänlighet och mysfaktor i fokus. Njut av avkoppling, god mat, vacker natur och spa-faciliteter.

* 7 övernattningar inklusive halvpension
* Sommercard (Rabattkort till flera av aktiviteterna på topparna)
* Gratis karta och tips från guider på turer och leder
* Möjlighet att testa en Sunnto-klocka med GPS
Pris: från 5410 SEK 

Här kan du läsa mer om Zell am See-Kaprun

Wagrain-Kleinarl – en destination för hela familjen

Wagrain-Kleinarl är ett roligt och äventyrligt resmål för barnfamiljen. Fullt av aktiviteter i en vacker miljö gör att alla familjemedlemmar garanterat blir nöjda med semestern. 

Fyra sommarfavoriter i Österrike
Utmana höjdrädslan i de olika äventyrsbanor som finns i området. Foto: Österrikes turistbyrå

För de stora barnen

För äldre barn och deras föräldrar finns det fullt av adrenalinframkallande aktiviteter att testa på i Wagrain-Kleinarl. Vad sägs om en parkour-bana i skogen, där du kan utmana ditt balanssinne och din smidighet genom att ta dig över naturliga hinder som träd och stenar. Eller varför inte prova på e-mountainbike, en elcykel utformad i sportig mountainbikemodell. 

…och för de lite mindre

Är det mindre barn med på resan är en dag på destinationens vattenland given. Här kan de små leka av sig bland rutschkanor, vågmaskiner och ett piratskepp – ingen har tråkigt. Vila i en solstol mellan varven, eller ta en sittning i bastun. Det finns också ett loungeområde för den ultimata avslappningen. 

Fyra sommarfavoriter i Österrike
Det stora vattenlandet uppskattas av både liten och stor. Foto: Österrikes Turistbyrå

Prisexempel för resa till Wagrain-Kleinarl

3 övernattningar
2-dagars hyra av e-mountainbike
1 tur med lift till toppen (ink.cykeltransport)
Gratis inträde till vattenlandet
Fler barnaktiviteter och barnpassning
Pris: från 1609 SEK

Här kan du läsa mer om Wagrain-Kleinarl

Salzburg – Hela världens scen

Kulturstaden Salzburg är hemort för Wolfgang Amadeus Mozart och inspelningsplats för klassikern Sound of music. Det är med andra ord en stad som lever och andas kultur. I år (2017) firar Salzburg 20 år som världsarv på UNESCO:s lista. Detta kommer att firas under hela året, bland annat genom utställningar på Salzburgs museum.  

 

 

Fyra sommarfavoriter i Österrike
Salzburg upplevs bäst till fots. Foto:

Tinnar och torn

Flertalet av byggnaderna i Salzburg har hämtat inspiration från både södra och norra Europa och stadens arkitektur är en härlig mix av avskalat och överdåd. Men det finns två byggnader som sticker ut, och som också är värda att ta sig till; slottet Mirabell och fästningen Hohensalzburg.
Det förstnämnda 1600-talsslottet är idag bostad åt Salzburgs borgmästare, men allmänheten är trots det välkommen hit på besök. Både slottet och dess vackra trädgård håller öppet dagligen. 
Fästningen Hohensalzburg å sin sida, har tidigare tjänat som skydd åt stadens furstendöme och ärkebiskopar, men är idag en stadssymbol för Salzburg. 

Salzburg card

Salzburg card är ett turistkort som ger inträde till flertalet museum och attraktionr så som leksaksmuseet, Salzburg zoo, Mozarts födelsehem och naturhistoriska museet. Utöver det får du också resa fritt med all kollektivtrafik. Dessutom ger kortet dig rabatt på diverse teaterföreställningar och konserter. Med andra ord en utmärkt kompanjon för dina dagar i Salzburg!

Kortet finns för ett, två eller tre dygn och kostar mellan 270-420 kronor för en vuxen under sommarsäsong. Här kan du läsa mer om Salzburg Card

Fyra sommarfavoriter i Österrike
Missa inte trädgården vid ditt besök på slottet Mirabell. Foto: Österrikes Turistbyrå

Prisexempel för resa till Salzburg

* 2 övernattningar inklusive frukost på 3-stjärnigt hotell. 
* Salzburg Card för 48 h
Pris: från 1140 SEK /person

Här kan du läsa mer om Salzburg


Text: Österrikes Turistbyrå • 2017-06-12
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top