Annons
Annons
Annons
Julmarknad i Schwerin Foto: Marieke Sobiech/Stadtmarketing Schwerin

Julmarknad i Schwerin Foto: Marieke Sobiech/Stadtmarketing Schwerin

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

Gnistrande juleljus och rostade mandlar – ta en tur till Tyskland i december

Längs östersjöns strand (max en timme från havet) finns några av Tysklands mest omtyckta julmarknader. Här kommer tomten med julstämning, hantverk och goda smaker redan till första advent. Kicka igång julstämningen med en weekend.

Text: Tyska turistbyrån • 2018-08-16 Uppdaterad 2021-06-23

Schwerin
En 25 meter hög gran med 10 000 ljus mitt på torget skapar julstämning som inte kan lämna någon oberörd. Tre mil söder om Wismar, mitt bland korsvirkeshus och julpyntade gränder, hålls julmarknaden i Schwerin. HÙ?r i Mecklenburg-Vorpommerns huvudstad fokuserar olika delar av julmarknaden på lite olika saker. Längs en gata finns det massor av gott att fylla magen med, i en annan del av marknaden finns en speciellt anpassad del för de lite mindre besökarna där de själva kan få baka och pyssla. Och missa inte skridskobanan.
När: 26 november – 30 december (stängt julafton och juldagen) 2018
Var: Centrala Schwerin
Mer info: schweriner-weihnachtsmarkt.de

Weberglockenmarkt i Neubrandenburg
Namnet på marknaden går tillbaka till en berättelse om en vävare (Weber) som i yrsnön inte kunde hitta fram till staden. Han vägleddes dock av ljudet från kyrkklockorna (Glocken) som ringde vid juletid. Den här marknaden kännetecknas av nostalgi. Och alltsedan vävarens äventyr, med lyckligt slut, ljuder i jultiden väktarklockan i Sankta Maria-kyrkan varje kväll.
När: 26 november – 22 december 2018.
Var: Centrala Neubrandenburg
Mer info: weberglockenmarkt.com 

Gnistrande juleljus och rostade mandlar – ta en tur till Tyskland i december
Julmarknad i Stralsund. Foto: René Becker

Stralsund
Att besöka Stralsund sägs vara som att resa bakåt i tiden. Den vackra och välbevarade hansestaden, som numera är listad på Unescos världsarvslista, bjuder på två stämningsfulla julmarknader, vackert inramade i romantisk miljö! Julmarknaderna sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför det gotiska rådhuset till de historiska borgar- och köpmanshusen bland gågatorna.
När: 28 november – 22 december 2018 och 26 november – 6 januari (2018)
Var: I och runt stadshuset
Mer info: weihnachtsmarkt-stralsund.de

Wismar
Den före detta svenskstaden Wismar ligger vackert belägen vid Östersjön. Staden som fram till 1903 tillhörde Sverige har en charmig stadskärnan med anor från Medeltiden. Under adventstid strålar Hansastadens med sitt upplysta stadshus och sina färgglada gavelhus. Julmarknaden invigs av tomten som kommer med båt under den första adventshelgen och sen fortsätter festligheterna. 
När: 26 november – 21 december 2018.
Var: Salutorget i Wismar
Mer info: wismar.de

Greifswald
Doften av granbarr och rostade mandlar tillsammans med gnistrande juleljus ger en oslagbar känsla. Placera sedan känslan i en gammal hansastad så har du kanske hamnat i Greifswald i norra Tyskland. Den första advent invigs marknaden av jultomten som kommer inseglande på ett skepp. Sen bjuds det på hantverk, Glühwein och julgodis fram till jul.
När: 29 november – 20 december 2018.
Var: Stora torget.
Mer info: greifswald.info/

Gnistrande juleljus och rostade mandlar – ta en tur till Tyskland i december
Rostocks julmarknad Foto: TMV/Neumann

Rostock
Julmarknaden i Rostock är känd som en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Rostock är en stad med maritimt hjärta och är välkänd för sina typiska, djupröda tegelstensbyggnader från hansatiden. Här blandas shopping med härlig julstämning, glittrande karuseller, smyckade köpmanshus med doften från glühwein, brända mandlar och andra läckerheter. 
När: 26 november till 22 december 2018.
Var: Centrala Rostock
Mer info: rostocker-weihnachtsmarkt.de

Tips – Gourmédagarna i Kühlungsborn

Under en månad, mellan 2 november – 8 december, förvandlas den lilla semesterorten Kühlungsborn vid Östersjöns kant till ett paradis för matälskare, och alla andra.

Matfestivalen är ett initiativ från lokala krögare och kockar. Totalt är det sex stycken restauranger som deltar och förutom mat erbjuder man utbildningar och workshops av olika slag.
Lär dig göra högklassig sushi, olika festmåltider med låg andel kolhydrater eller en gourmetmeny.

Här är restaurangerna som deltar:
Orangeri
Wilhelms
Bülows Gartenlounge
Kiek In
Brunshaupten
Bernstein

Här kan du läsa mer om matfestivalen i Kühlungsborn

LÄS MER OM KULINARISKA TYSKLAND HÄR

Så tar du dig enkelt till nordtyska Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern är den nordtyska delstaten med kust mot Östersjön. Här tar du dig enkelt runt med bil. Ett smidigt sätt att ta sig hit snabbt är med Stena Lines färjor till Rostock eller Sassnitz. Ska du längre ner än till kuststäderna kan du även flyga eller ta tåget.

LÄS OM FLER RESMÅL I TYSKLAND HÄR

Gnistrande juleljus och rostade mandlar – ta en tur till Tyskland i december

Text: Tyska turistbyrån • 2018-08-16
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen