Annons
Annons
Annons
Spanska Turistbyrån

Spanska Turistbyrån

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Spanska Turistbyrån
Partner

Hitta lugnet: Här är Spaniens bästa spahotell

För dig som känner dig spänd eller stressad finns egentligen bara en sorts resa att göra: den som går till ett ljuvligt, avkopplande spa.

Text: Spanska Turistbyrån • 2019-11-27 Uppdaterad 2023-05-17

Strand, sol och trevliga människor är tre starka anledningar till varför du ska boka en resa till Spanien. Men för dig som vill till sydligare breddgrader under till exempel vinterhalvåret, eller som söker avkoppling och sinnesro, erbjuder landet även spa- och wellnessanläggningar i toppklass. 

Oberoende om du reser med barnen, en partner eller ensam finns det mycket att välja bland. Vi tipsar om några områden och hotell att besöka.

För paret

Passa på att göra semestern till en oas där ni hittar tid för både varandra och er själva. I Spanien finns flera utvalda spa-anläggningar där avkoppling och vila hamnar i fokus. 
En av alla pärlor är Saó i Santander i norra Spanien där du bland annat kan njuta av obegränsad tillgång till en enorm termisk pool utrustad med hydromassagebäddar, behagliga strålar som mjukar upp kroppen och perfekt tempererat vatten. 

Här finns också möjlighet att ta del av olika behandlingar i absoluta toppklass. Många väljer en massage men här erbjuds också till exempel ansikts- eller kroppsbehandlingar som ger lyster inifrån och ut. 
Ett populärt spapaket kostar cirka 3 000 kronor per person och då ingår två övernattningar, tre måltider per dag, fritt inträde till spat samt en massagebehandling.

Här kan du läsa mer om sparesor för paret. 

Hitta lugnet: Här är Spaniens bästa spahotell

För familjen

Varför inte samla hela familjen och ta ett par dagar eller en hel vecka tillsammans under lugna former. Skapa tid för goda samtal, gemensamma aktiviteter och njut av långa middagar. På flertalet spanska spaanläggningar finns möjlighet till precis det. 

Ett ställe att testa är Circuito San Nicolas som ligger i både Madrid och utanför Granada. Här finns fullt av olika typer av bad, bland annat en varm tempererad pool med vatten som går upp till 47 grader. Ni kan också testa på flera sorters bastubad som turkisk och finsk.

En annan pärla som passar stora som små är Castilla Termal Burgo de Osmasom är ett omgjort stentempel från 1500-talet. Här kan ni umgås, bada och aktivera er i en historisk miljö. Hotellets restaurang erbjuder traditionella rätter från det Soriska köket. På anläggningen finns utomhuspool och ett barnområde så att familjens alla medlemmar kan hålla sig sysselsatta. 

Även paret gör rätt i att åka hit. Det finns ett speciellt paket där du förutom boende, mat och spa kan addera en flaska cava och frukt, rosor på rummet och en romantisk middag eller lunch till en kostnad av 500 kronor per person. 
Här kan ni läsa mer. 

Hitta lugnet: Här är Spaniens bästa spahotell

För kombiresenären

För dig som vill byta ut dagarna på stranden mot en härlig massage eller ett energifyllt träningspass finns det flera havsnära spa som tillåter just detta. 
Ett område som är extra populärt är Galicien i nordvästra Spanien där du bland annat kan checka in på Old Carballo Baths (i Carballo). Här kan du njuta av en lugn och rofylld miljö men också god mat och dryck. På bara några kilometers avstånd finns paradisstranden Razo som lockar med lugna promenader i vacker miljö. 

Här kan du läsa mer om naturnära spaanläggningar.

Hitta lugnet: Här är Spaniens bästa spahotell

Kanske vill du hellre kombinera din spavistelse med en mer aktiv semester som till exempel vandring. Då Ù�r det femstjärniga hotellet Balneario de Segura optimalt för dig. 
Mitt bland bergen i provinsen Teruel ligger spaanläggningen som öppnades så sent som 2017. Bergens omslutande inverkan på miljön runt omkring gör att det är den perfekta platsen för den som vill fly vardagen och samla ny energi. 

Ett annat hett tips är Segura Thermal Spa Resort som är en modern anläggning i både stil och faciliteter. Här kan du testa mineralvatten från källan Baños de Segura som ligger bara tre kilometer från hotellet. Vattnet sägs ha naturliga läkekrafter. 

Är en lugn och avslappnande semester något för dig?
Här kan du få all information för en så bra resa som möjligt. 


Text: Spanska Turistbyrån • 2019-11-27
PartnerSpanska turistbyrånUnderbara Spanien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen