Annons
Annons
Annons
Tyska turistbyrån

Tyska turistbyrån

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

Kulinariska Lübeck – 6 smakfulla tips

Lübeck är inte bara en historisk samlingplats utan har också kommit att bli ett kulinariskt mecka. Här finns allt från klassisk husmanskost till fine dining. Låt oss guida dig till de bästa matupplevelserna norra Tyskland har att erbjuda.

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-28 Uppdaterad 2021-06-23

Lübecks mattradition har förändrats kraftigt under de senaste åren och nya trender och smaker tar över staden. Samtidigt som de traditionella restaurangerna fortfarande är institutioner som uppskattas, så dyker alltfler nya ställen upp, något som framför allt lockar den yngre publiken. Nya, trendiga caféer och barer där fokus ligger mot lokala- och ekologiska råvaror och som visar att det moderna inte behöver vara en motsägelse till den gamla, anrika arkitekturen som Lübeck trots allt kan stoltsera med.

Här kommer våra sex bästa tips på ställen där du garanterat får både god mat och en trevlig vistelse. 

Kulinariska Lübeck – 6 smakfulla tips

The Newport

Restaurangen The Newport ligger i ett före detta industri- och hamnområde, Media docks, med en unik utsikt mot den ö-formade gamla stan. Den industriella och marinakänslan har även avspeglats inne i restaurangen, och här är fullt av snygga detaljer.
Restaurangens basingredienser är en härlig stämning och avslappnad atmosfär blandat med högklassig service. På den mångsidiga menyn, som ofta byts ut och ändras, hittar du både vegetariskt, fisk och kött. Testa gärna någon av fördrinkarna!

Passar: Personer som äter med stil

Hitta hit: 
Willy Brandt Allee 31A
3554 Lübeck 
http://www.the-newport.de/

Fräulein Brömse

Hembakta kakor och pajer är det som serveras på Café Fräulein Brömse. Du kan säkert få en macka om du ber om det, men vi rekommenderar starkt att fokusera på bakelserna. 
Kom hit tidigt för att få plats på den förhoppningsvis soliga terrassen. Här kan du sedan hänga kvar länge och förutom att äta gott roa dig med något av de brädspel som kaféet lånar ut till både stor och små kafégäster.

Passar: Alla som är ute efter en härlig sockerchock. 

Hitta hit:
An der Untertrave 1 
23552 Lübeck   
http://www.hansemuseum.eu/plan-visit/fraeulein-broemse/

Kulinariska Lübeck – 6 smakfulla tips

Neue Rösterei

Kaffe, mackor och mikrobryggd öl. Neue Rösterei är ett gammalt rosteri och bryggeri som även omvandlats till kafé, bar och pub. Stället ligger mysigt inbäddat på en lugn bakgård mitt i Lübecks gamla stan.

Med en rustik interiör och kaffesäckar som hänger från taket tilltalar det framför allt en yngre publik som mer än gärna spenderar hela dagar här. Testa gärna samma koncept! Börja med en härlig frukost bestående av hemmagjord macka, följ upp med en kopp kaffe, bryggd på kaféets egna bönor och avsluta med en god öl och bra musik.

Passar: Dig som uppskattar hembakt, hembryggt och hemlagat framför allt annat.

Hitta hit:
Wahmstraße 43-45 (bakgården)
23552 Lübeck    
http://www.neue-roesterei-luebeck.de/

Restaurant Wullenwever

Wullenwever är förmodligen Lübecks mest exklusiva restaurang. Här serverar den flerfaldigt prisbelönte kocken Roy Petermann en säsongsbaserad och enastående meny som ändras varannan vecka. Signifikant för maten är dock att den alltid har medelhavs- och marina inslag, så du bör uppskatta fisk och skaldjur om du kommer hit.

Tack vare lokala råvaror, passion och expertis kommer ditt besök här att bli oförglömligt.

Passar: Dig som gärna lägger en stor andel av reskassan på mat.

Hitta hit:
Beckergrube 71 
23552 Lübeck 
http://www.wullenwever.de/

Kulinariska Lübeck – 6 smakfulla tips
Restaurang Wullenwever ligger i ett gammalt köpmanhus med förtrollande innergård.

Das Kochwerk

Resturang Kochwerk hittar du i hotellet Holiday Inn och är ett perfekt alternativ för dig som är ute efter mat med klassiska förtecken. Tyska favoriträtter så som Schnitzel och nordtyska grönkålen är givna inslag på menyn. Även här är råvarorna lokalproducerade och av högsta kvalité.

På Kochwerk får du traditionella och vällagad mat i en modern miljö – det bästa av två världar!

Passar: Dig som åkt till Tyskland för att uppleva just Tyskland fullt ut.

Hitta hit: 
Travemünder Allee 3 
23568 Lübeck 
http://www.kochwerk-luebeck.de/start/

Restaurant NORD (Hansemuseum)

Restaurang NORD, som ligger i intressanta Hansemusem, är en vacker lokal med utsikt över Lübecks hamn. Här bygger man en bro mellan gammalt och nytt genom att använda lokalt producerade råvaror och klassiska recept tillsammans med tekniker från hela världen. På menyn finns bland annat anka och biffstroganoff, traditionella rätter men med en modern twist. Njut av maten tillsammans med ett glas Rotspon, franskt Bordeaux.

Passar: Den som vill utforska tysk husman i nya former.

Hitta hit: 
An der Untertrave 1 
23552 Lübeck    
http://nord-restaurant.de/restaurant/

 

LÄS MER: Allt om att turista i Lübeck 

 

 

Kulinariska Lübeck – 6 smakfulla tips

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-28
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen