Annons
Sri Lanka, Thailand, New York.. Här hittar du flera smarta tips för att finansiera din semester. Foto: Istock

Sri Lanka, Thailand, New York.. Här hittar du flera smarta tips för att finansiera din semester. Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Freedom Finance
Partner

Resmålen svenskarna älskar – och tipsen på hur du finansierar en tur dit

Vi svenskar älskar att resa och lägger mycket tid och pengar på att ge oss ut i världen, vara med om nya saker och upptäcka. Se listan med fem heta destinationer – och tipsen på hur du finansierar en tur dit.

Text: Freedom Finance • 2017-01-23 Uppdaterad 2021-06-23

Det är något visst med att komma ut från en flygplats och känna att du befinner dig i ett annat land. Nya dofter, annorlunda vyer och massor att upptäcka. Äventyret väntar!

Men så var det ju det där med finansieringen. För att få råd med din drömresa finns ett antal smarta tips som hjälper dig att skrapa ihop extra pengar i vardagen – men också knep som kan göra själva resan billigare. Nedan hittar du listan med finansieringstips tillsammans med inspiration för resor till fem heta destinationer som vi svenskar älskar. 

Så får du råd med din drömresa

 • Fullt kylskåp: Planera dina matinköp och satsa på storhandlingar. Att gå till affären varje dag och sporadiskt försöka hitta något du vill laga till middag brukar ofta bli dyrare än att shoppa efter inköpslista.
 • Köpstopp: Ibland kliar det i fingrarna. Men helt ärligt, behöver du verkligen de där nya löparskorna? Ta en eller flera shoppingfria månader och lägg undan allt du får över till resan.
 • Poppis med loppis: Våren är den perfekta tiden för att rensa i röran. Gör dig av med sådant som du inte behöver och sälj vidare på loppis! Ditt skräp blir någon annans lycka, samtidigt som du tjänar en hacka.  
 • Boka rätt: Vill du få ner priset på din resa så är ett klassiskt tips att boka långt i förväg eller välja mindre populära dagar och avgångar. Och skippa mellanhänder! Om du bokar allt själv och struntar i resebyråns förval kan du ofta få ner prislappen.
 • Välj rätt kort: På många kreditkort får du en gratis reseförsäkring när du betalar din resa. Kolla upp vad du har rätt till och välj det kort som har bäst villkor. I många hemförsäkringar ingår dessutom ofta en reseförsäkring. 
 • Ett smart alternativ: Vill du verkligen åka någonstans, utan att ha haft möjlighet att spara ihop till din drömresa? Var lugn! Det finns faktiskt andra sätt att finansiera semestern på. Genom Freedom Finance kan du ta ett smart privatlån på mellan 5 000-500 000 kronor. Företaget har arbetat med låneförmedling i 20 år och hjälper till att hitta bästa lånet för dig, bland ett 20-tal låneförmedlare. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något när du ansöker om ett privatlån. Det blir därför ett pålitligt alternativ. Bra att veta är dessutom att Freedom Finance är godkänt av Finansinspektionen. Inom 3-5 bankdagar från det att företaget har mottagit din lånehandling/skuldbrev har du pengarna. De sätts in på ditt bankkonto eller betalas ut genom en utbetalningsavi.
  Finansiera din resa – jämför lån på FreedomFinance.se.
Resmålen svenskarna älskar – och tipsen på hur du finansierar en tur dit
När man väl har ett mål framför sig brukar det kunna vara ganska kul att spara. Och varje krona räknas. Många bäckar små, som det heter. Foto: Istock

Fem resmål som svenskarna älskar

När du väl har din finansiering klar är det bara att boka. För lite inspiration – här är fem heta resmål som älskas av svenskarna.  

 • Mexiko Under din vistelse i Mexiko kan du njuta av sol, bad och kultur. Resmålet har blivit allt mer populärt, och det kanske inte är så konstigt? Förutom stränderna och det kristallklara vattnet kan du bland annat upplev kaoset i Mexiko City, dricka tequila, se valarna vid halvön Baja California och ta del av landets uråldriga historia. Lär mer om Mexiko här.  
 • Thailand Paradislika stränder och treakingäventyr i djungeln. Thailand fortsätter att vara en självklar semesterfavorit. Vill du ha den perfekta upplevelsemixen? Blanda soliga dagar på stranden med shopping i det pulserande Bangkok. Missa inte heller en djungelvandring i landets norra delar. Läs mer om Thailand här.
 • New York Man brukar säga att New York är staden som aldrig sover. Och det stämmer verkligen! Här är allt möjligt och det finns ständigt nya saker att utforska. Under din vistelse kan du ägna dig åt självklara aktiviteter som att promenera i Central park, gå på musikal, tar en tur till Brooklyn och upptäcka dina egna restaurang-oaser. Men glöm bara inte att stanna upp en stund och insupa den speciella atmosfären. Magiskt! Läs mer om New York här. 
 • Sri Lanka Denna destination har fått ett riktigt uppsving de senaste åren. Här kan du bland annat klättra uppför den magnifika Lejonklippan, se världens största koncentration av leoparder, vandra längs med de grönskande tefälten – och naturligtvis njuta av de härliga stränderna. Sri Lanka är dessutom fortfarande relativt orört. Det gör att du, på vissa platser, kan du promenera i flera kilometer utan att möta några andra turister. Läs mer om Sri Lanka här. 
 • Spanien Det här är en annan storfavorit när vi väljer vart vi ska åka på semester. Visst lockar både storstadspulsen i Barcelona och härliga strandupplevelser med lata timmar i solen. Men vill du hellre se något annat så är en roadtrip mellan olika mysiga spanska byar ett hett tips. Läs mer om Spanien här. 

Finansiera din resa – jämför lån på FreedomFinance.se.


Text: Freedom Finance • 2017-01-23
Partner

Scroll to Top