Annons
Annons
Annons
Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. och Jens Wegener

Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. och Jens Wegener

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

Ta sikte på stjärnorna – en roadtrip till matmeckat Tyskland

Vårt södra grannland Tyskland har en av världens bästa matkulturer – och en av de mest prisvärda för oss svenskar. Här är priserna nästan en fjärdedel lägre än i Sverige. Så med listan på Tysklands bästa Michelinkrogar tar vi sikte söderut!

Text: Tyska turistbyrån • 2018-07-03 Uppdaterad 2021-06-23

Ta båten till Tyskland – Stena Line

Stena Line erbjuder tre linjer till Tyskland som tar dig till Kiel, Rostock och Sassnitz. Samtidigt som du äter, vilar eller sover tar båten dig till din destination – på så sätt sparar du tid och bensinpengar. En resa mellan Göteborg och Kiel tar cirka 14 och en halv timme. Båten går kvällstid och du vaknar upp utvilad och kör iland lagom efter frukost.


En resa mellan Trelleborg och Rostock tar sex till sju och en halv timme beroende på om du reser dagtid eller passar på att sova under överfarten. Det tredje alternativet, mellan Trelleborg och Sassnitz, är den kortaste resan och tar cirka fyra timmar.

HÄR HITTAR DU RESOR MED STENA LINE

En av de hetaste trenderna i resebranschen just nu har fokus på mat. Där resmål och resrutter bestäms utifrån fina och exlusiva restauranger och kända matdistrikt. Många tänker då på länder som under lÙ?ng tid framhävt sin matkultur så som Frankrike och Italien. Men det finns andra länder som har en framstående matkultur, är prisvärt och ligger geografiskt nära Sverige – vi tänker såklart på det stora landet söderut, Tyskland. Som både är prisvärt och enkelt att ta sig till med bil, båt och flyg. Nedan listar vi nio av de restauranger i norra Tyskland som fått två eller tre stjärnor i Guide Michelin 2018.

The Table Kevin Fehling
Shanghaiallee 15, 20457 Hamburg
the-table-hamburg.de
Från €205
Michelin guide 2018 – ***
Med ett öppet kök och ett stort bord för alla gäster bjuder Hamburgs kanske bästa restaurang på en matupplevelse av rang. Köket klassas som europeiskt och tallrikarna är en konstupplevelse i sig.

Aqua
Parkstr.1, 38440 Wolfsburg
restaurant-aqua.com
Från €113 – €250
Michelin guide 2018 – ***
I det här köket räcker det med en aptitretare för att veta att du kommer att få valuta för pengarna. Här klassas köket som europeiskt och Sven Elverfeld skapar magi. Trots sin fina stämpel beskrivs atmosfären här bäst som mycket avslappnad och personlig.

La Vie
Krahnstr. 1, 49074 Osnabrück
restaurant-lavie.de
Från €98 – €238
Michelin guide 2018 – ***
Här är det Thomas Bühner som lagt sin magiska hand vid maten som gjort denna restaurang i ett gammalt town house i de centrala delarna av Osnabrück så speciell. Maten är inspirerad av det franska köket i en fin mix av lokala råvaror.

Ta sikte på stjärnorna – en roadtrip till matmeckat Tyskland
Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. och Jens Wegener

Lorenz Adlon Esszimmer
Unter den Linden 77, 10117 Berlin
lorenzadlon-esszimmer.de
Från €145 – €205
Michelin guide 2018 – **
I den här eleganta restaurangen kan du sitta antingen i biblioteket eller i matsalen. Restaurangen är en hyllning till hotellets grundare Lorenz Adlon. Här bjuds det på en kreativ och spännande avsmakningsmeny precis vid Brandenburger Tor.

Rutz
Chausseestr. 8, 10115 Berlin
rutz-restaurant.de
Från €70 – €169
Michelin guide 2018 – **
I en modern interiör med en utsökt vinlista bjuder denna Berlinrestaurang till en minnesvärd matkväll. Här serveras rustik tysk mat och som aperitif kan du testa Rutz egna mousserande vin.

Süllberg – Seven Seas
Süllbergsterrasse 12, 22587 Hamburg-Blankenes
karlheinzhauser.de
Från €68 – €190
Michelin guide 2018 – **
Den här restaurangen räknas nästan till en institution i Hamburg och har blivit en gourmetrestaurang att räkna med. Med sin klassiska inredning och sina klassiska smaker bjuder den kanske inte på något nyskapande men kvalitén är hög.

Meierei Dirk Luther
Uferstr. 1, 24960 Glücksburg-Meierwik
alter-meierhof.de
Från €168 – €190
Michelin guide 2018 – **
Med superlativ som chic, elegant och modern kommer här en toppklassrestaurang inte långt ifrån gränsen och Flensburg. Att utsikten också är värd en extra stjärna gör inte upplevelsen sämre.

Ta sikte på stjärnorna – en roadtrip till matmeckat Tyskland
Johannes King. Foto: Foto: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. och Jens Wegener

Söl’ring Hof
Am Sandwall 1, 25980 Sylt-Rantum
soelring-hof.de
Från €124 – €194
Michelin guide 2018 – **
Johannes Kings matlagning är regional och med fokus på de allra finaste råvarorna som årstiden har att erbjuda. Under säsong är det verkligen något alldeles extra för ostronälskare.

Courtier
Parkallee 1, 23758 Weißenhäuser Strand
weissenhaus.de
Från €105 – €159
Michelin guide 2018 – **
Om du verkligen vill skämma bort dig själv är detta ett tips att skriva upp. På det här hotellet, inte långt från Kiel, bor du bra och äter fantastiskt. Skapelser som inte bara är en njutning för magen utan även för ögat.

LÄS MER OM KULINARISKA TYSKLAND HÄR

LÄS OM FLER RESMÅL I TYSKLAND HÄR

Ta sikte på stjärnorna – en roadtrip till matmeckat Tyskland

Text: Tyska turistbyrån • 2018-07-03
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen