Annons
Annons
Annons
Annons
Switzerland Tourism

Switzerland Tourism

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Switzerland Tourism
Partner

Upptäck vackra Luzern: Mycket Schweiz på liten yta

Med sitt isolerade läge i Alperna har Schweiz en central roll i Europa, och för den som hittar till staden Luzern finns det mycket av Schweiz att hämta. Välkommen till ett område där du kan njuta både av stadsliv, natur och höga berg.

Text: Switzerland Tourism • 2019-05-02 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Den populära turistorten Luzern, huvudstad i kantonen Luzern i mellersta Schweiz, är belägen vid Vierwaldstättersjön och Sankt Gotthardsjärnvägen. Grönskande berg, snöklädda toppar och pampiga gamla hus är några av de fantastiska kulisser du hittar om du besÙ�ker staden. Likaså det UNESCO-skyddade Entlebuch Biosphere som erbjuder en mäktig vy i ett vilt landskap. 

Vackra kulisser och frisk skogsluft

För dig som gillar naturupplevelser har du mycket att uppleva i Luzern.
Och tycker du dessutom om vandring kan du njuta av frisk skogsluft under vandringsleden som startar vid Luzerns järnvägsstation och är en del av leden Alpine Panorama Trail. Förutom floden Reuss passerar du även Gigeliskogen via den trendiga stadsdelen Bruch. Givetvis möts du även av en vacker utsikt över stan på berget Sonnenberg.
Är det utsikt du är ute efter kan du även avsluta med en historisk ångbåtstur i Vierwaldstättersjön, som är en skönhet från alla vinklar. Men som alla schweizare vet är området Luzern mer än bara natur. 

Upptäck vackra Luzern: Mycket Schweiz på liten yta
Njut av en historisk ångbåtstur i Vierwaldstättersjön.

Stort kulturutbud

En annan viktig ingrediens i området är kultur och stadsliv. En av de mest efterlängtade traditionerna är den årliga karnevalen där musik möter människor med bisarr utklädnad, och för den musikintresserade kan även stadsfestivalen “Lucerne Festival” vara ett alternativ. Den har ett digert utbud av blues, jazz, rock och klassisk musik. Festivalen är en riktig långkörare och äger rum mellan 16/8-15/9.

När det inte är karneval eller festival kan du roa dig med att besöka spännande restauranger med ett matutbud som varier från deli-asiatisk till mer traditionella menyer. Du kan Ù?ven ägna tid åt unika butiker, museer och andra sevärdheter. Ett väldigt bra och intressant exempel är de naturliga monumenten i Glacier Garden och transportmuseet Verkehrshaus. 

Här kan du läsa mer om att resa i Schweiz.

Upptäck vackra Luzern: Mycket Schweiz på liten yta
Missa inte ett besök på transportmuseet Verkehrshaus.

Ta dig tillbaka till medeltiden

Ett ikoniskt landmärke i Luzern är Museggmuren med sina typiska medeltida torn. Här kan man nästan känna historiens vingslag, och de nio tornen bär alla på varsin historisk förklaring till hur det var att leva i Luzern på medeltiden. 

Vi är nog rörande överens om att den populära turistorten Luzern har mycket att erbjuda. För att hinna med det viktigaste på ett effektivt sätt kan du köpa besökskortet Visitor Card Lucerne, där du åker gratis med bussar och tåg inom zon 10 i stan. Kortet ger också rabatt på linbanor, museer, utflykter och linbanor i Luzern och Vierwaldstättersee-regionen. 

Upptäck vackra Luzern: Mycket Schweiz på liten yta

Det kulinariska Luzern

Luzern med omgivningar har massor att erbjuda när det gäller kulinariska upplevelser. Här finns ett märkbart släktskap med medelhavsköket, men utbudet varierar från delikata asiatiska restauranger till krogar med mer traditionella, robusta menyer.
Hitta de bästa restaurangtipsen här.

Resa hit!

För att ta sig till Luzern kan man först ta flyget till Zürich. Därifrån är det smidigt att ta tåget, som tar strax över en timme till Luzern. Annars är det trevligt att bila ner, eller ett mer miljövänligt alternativ; att åka tåg till Tyskland och sedan tåg vidare till Zürich. Från tågstationen i Luzern är det korta avstånd till centrala hotell.

Här kan du läsa mer om att resa i Schweiz.


Text: Switzerland Tourism • 2019-05-02
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top