Annons
Annons
Annons
Tyska turistbyrån

Tyska turistbyrån

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

Vin, snabba bilar och en bit Sverige – 6 måsten i anrika Bremen

I vilken tysk stad kan du vråla fram hejarop på fotbollsläktaren, se bakom kulisserna på en av världens största biltillverkare och dricka årgångsviner i ett världsarvsklassad stadshus?

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-13 Uppdaterad 2021-06-23

Vi talar naturligtvis om Bremen, en före detta Hansastad med starka maritima kopplingar som bjuder på fascinerande arkitektur, historia och marknader. HÙ�r kommer 6 tips på saker att bocka av under din Bremenvistelse.

 

Vin, snabba bilar och en bit Sverige – 6 måsten i anrika Bremen

1. Upptäck Bremen dryckesväg
Vitt, rött, rosé eller bärnstensfärgat? Oavsett vilken dryck som tilltalar dina smaklökar finns det något för dig att upptäcka. Nörda ner dig i hantverksöl på Union Brewery – ett bryggeri med anor från tidigt 1900-tal, ta en guidad rundtur på Becks Brewery och lär dig om det flytande guldets väg från korn till glaset eller fördjupa dig i årgångsviner i de anrika lokalerna på Ratskeller. Vinkällaren som även fungerar som restaurang, ligger i Bremens världsarvklassade stadshus och rymmer över 600 vintageviner. Vilket är världens största samling av tyska viner. När du är i Bremen får du inte missa att boka in en guidad tur och lära dig mer om svenskkopplingen hit och varför inte kombinera det med en vin- och chokladprovning.  Här kan du läsa mer om rådhusets vinkällare.

2. Stilla din nyfikenhet på Universum Science Center
Experimentera med blixtrar, utforska dina sinnen och gör en virtuell tur till stjärnorna. Inuti Bremens vetenskapscenter finns över 300 olika interaktiva upplevelser för både små och stora vetgiriga individer. Att byggnaden är byggd att efterlikna en gigantisk mussla gör det hela ännu lite coolare.

Vin, snabba bilar och en bit Sverige – 6 måsten i anrika Bremen

3. Slå dig ner på stora torget
På stora torget som omges av pampiga husfasader tronar det Unescoskyddade Rådhuset, den över 600 år gamla Rolandstatyn och flera mysiga uteserveringar. Torget är hjärtat av staden, och antagligen kommer du komma hit för eller senare. När du väl är här kan du passa på att spana in statyn som visar de fyrbenta stadsmusikanterna från den Bremen från sagan med samma namn.

Inte långt ifrån, i domkyrkan, hittar vi också Bremens kanske mest bisarra sevärdhet – relikerna av mumifierade kroppar. I källaren ligger de uppradade under glasfönster med beskrivningar om deras identitet: En engelsk grevinna, en mördad student och två stycken svenska kommendörer från Trettioåriga kriget.

Vin, snabba bilar och en bit Sverige – 6 måsten i anrika Bremen

4. Ta en promenad längs med floden
Ta spårvagnen till floden Weser med och den trevliga kajpromenaden Schlachte. Mellan maj och september finns här en stor marknad varje lördag med allt från street food och kläder till diverse hantverk och antikviteter. Självklart passar ni på att prova Bremens variant på en hamburgare som görs med panerad fisk och senap. Garanterat sevärt.

5. Heja fram de grön-vita
Fotboll är lika mycket Bremen som de fyra stadsmusikanterna och Rolandsstatyn. Gå och se Bremens stolthet i verkligheten på Weser Stadium. Håll ett extra öga efter spelare nummer 5 – svensken Ludwig Augustinsson som spelar i försvaret. Eftersom det är Bremen vi talar om kan man naturligtvis ta båten till stadium. Färjor avgår varje matchdag från ett flertal ställen och tar dig med på en mysig flod längs floden till arenan i läglig tid till avspark.

Vin, snabba bilar och en bit Sverige – 6 måsten i anrika Bremen

6. Bränn gummi på Mercedes testbana
Är du det minsta motorintresserad är ett besök pÙ? Mercedes-Benz ett måste. Här kan du följa med bakom kulisserna till en av staden största arbetsgivare och en av världens främsta biltillverkare. Gå på en guidad tur i fabriken och ta sedan en off road- tur på deras testbana. Här finns nämligen en ”all-action off-road” träningsbana, där du kan testa adrenalinet och banan bakom ratten till en Mercedes GLC.

Vin, snabba bilar och en bit Sverige – 6 måsten i anrika Bremen

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-13
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen