Annons
Annons
En rundresa i Latinamerika kan förslagsvis påbörjas i magiska Rio de Janeiro. Foto: Getty Images

En rundresa i Latinamerika kan förslagsvis påbörjas i magiska Rio de Janeiro. Foto: Getty Images

Podcast

Resa i Latinamerika med Henrik Brandão Jönsson

Att göra en episk rundresa i Latinamerika är en hemlig dröm för många. Dags att göra slag i saken. Henrik Brandão Jönsson, som bor i Rio, ger er sina bästa restips i nya avsnittet av vår podd Resor med Vagabond.

Text: Per J Andersson • 2020-09-16 Uppdaterad 2021-06-22

I det här avsnittet av Vagabondpodden pratar Henrik Brandão Jönsson, Vagabonds och Dagens Nyheters Sydamerikakorre, med Vagabonds Per J Andersson på en stimmig uteservering på Södermalm i Stockholm om episka resor i världen söder om Rio Grande.

Brasilien, Colombia, Ecuador, Mexiko, Argentina, Chile …

Dessutom berättar Henrik om sin bok om den f d portugisiska världen, om sina besök i Moçambique, Östtimor, indiska Goa med flera länder som en gång var kolonialiserade av portugiser.

Resa i Latinamerika med Henrik Brandão Jönsson
Henrik Brandão Jönsson. Foto: Natur & Kultur

Henrik snöade tidigt in på Latinamerika och har rest överallt på världens mest äventyrliga kontinent. Sedan snart 20 år tillbaka bor hani Rio och njuter av den levnadsglada livsstilen. På senare år har jag vidgat sina vyer med att resa i den del av världen som influerats av portugisisk kultur.

Förutom att ha skrivit otaliga resereportage i Vagabond har han också skrivit flera reportageböcker, senast “Där solen aldrig går ned : hur världens mest sorgsna land gjorde världen syndigare” som du kan köpa här!

Lyssna på podden!


Text: Per J Andersson • 2020-09-16
PodcastRestips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top