Annons
Annons

1328594.jpg

Restips

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

Bekvämlighet i all ära. Men tar inte de här reseprylarna det hela lite för långt?

Text: Johanna Jackson • 2016-08-23 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Facekinin, en huvudhammock och upplåsbara vikter. The Telegraph har samlat ihop en lista med några av världens mest udda och onödiga reseaccessoarer som Omni var först med att uppmärksamma. Inspirerade av den gjorde vi en egen. Håll till godo!

1. Ihug från Moon Moon 

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

Här är kudden där bekvämlighet verkligen går före stil. Ihug marknadsförs som världens första smarta nackkudde och fungerar inte bara som en kudde och sovmask utan även som ett ipad-stöd, en rycksäck och ett ryggstöd. Din för bara 829 kronor + frakt.

2. Aquabells resevikter

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

Vi tror inte att någon kan ha ett så här stort behov av att pumpa upp sina muskler på resan. Men om du mot all förmodan skulle vara intresserad av de här träningsredskapen som fylls med vatten och som kommer att få dig att se ut som om du är på väg mot din första lektion på “lek & sim”, så hittar du dem på Skymall. 

3. Facekinin

11 bisarra reseprylar vi helst är utan
Foto: Facekini/Facebook.

Det här extrema solskyddet blev först populärt på den kinesiska Qingdao-kusten och skyddar användaren mot både mot UV-ljus och eventuella möten med giftiga maneter. Ett företag i USA hoppade på trenden och lanserade en egen linje av plagget. Det finns flera färger och mönster att välja bland – toppen för den moderiktiga badgästen som vill matcha sin ansiktsmask med sin övriga outfit. Tyvärr fraktar företaget inte till Sverige. Mer info på facekini.com

4. Strutskudden 

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

När du verkligen behöver en tupplur och en luva eller halsduk helt enkelt inte gör jobbet? Skaparna bakom Ostrich-kudden lovar att den är det perfekta hjälpmedlet för trötta resenärer som vill ta sina sovstunder på flygplatser, tågstationer och flygplan till en ny nivå. 

5. Kisstratten

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

Urinelle – så att kvinnor också kan stå upp och kissa. På campingturen, på flygplatser och på det där utedasset i Nha Trang. Med de här engångstrattarna som du kan köpa på Magellans behöver du aldrig mer sätta dig ner på en äcklig toalettstol när dina lårmuskler inte orkar med att huka. Är du mer miljömedvetet lagd kan du spana in Shewee – en liknande anordning i plast som är återanvändbar. 

6. Flygplansstolslakanet

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

De här tvättbara överdragen för flygstolar är ett måste för dig som har bacillskräck. Planesheets finns i flera trendiga mönster och färger som “skottsrutigt”, “leopard”, “kamouflage”, “beige” och “senapsgult.”

7. B-tourist

11 bisarra reseprylar vi helst är utan
Foto: Idan Noyberg.

När du verkligen vill vara för dig själv. Den här uppfinningen heter B-tourist och är skapad av designstudenterna Idan Noyberg och Gal Bulka vid Bezalel Academy of Art & Design i Israel. En elastisk tygremsa spänns helt enkelt upp mellan ditt eget stolsäte och sätet framför dig.

8. Slumbervoo sovstöd

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

Det finns en mängd olika produkter som försöker göra det bekvämare att sova på flygresan. Vi är dock tveksamma om “Slumbervoo” sköter tricket. Köp den på Amazon. 

9. Facewaver

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

Den här ansiktsmasken är för dig som vill hålla ansiktetsmusklerna i trim. Enkel att ta med på resan och perfekt för långflygningar eftersom den sägs hjälpa till med blodcirkulationen. Finns på japantrendshop.com men är tyvärr utsåld för tillfället. 

10. Huvudhammocken 

11 bisarra reseprylar vi helst är utan

Kan “NodPod” vara lösningen som alla flygresenärer väntat på? Den här sprillans nya produkten är det allra senaste sovhjälpmedlet för resenärer på marknaden. Bortsett från den något märkliga designen kan vi inte undgå att tycka att den ändå ser rätt bekväm ut? 

11. Antijetlag-brillorna 

11 bisarra reseprylar vi helst är utan
Foto: Re-Timer.

Vem har tid för jetlag egentligen? Här är glasögonen som gör att du kan säga hej då till de jobbiga biverkningarna en lång flygresa kan ge dig. Det är i alla fall vad skaparna bakom Re-Timer påstår. De fungerar genom att gradvis vänja dig vid den nya tidzonen med hjälp av ljus. Om du inte vill lägga ut de drygt 1 900 kronorna + frakt som ett par Re-Timer kostar kan du prova våra 13 tips för att undvika jetlag.™� 

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för fler sådana här artiklar i ditt flöde!

6 pittoreska städer i Europa som är som hämtade ur en saga

Här är resväskan som du kan åka på som en miniscooter

18 absurda kommentarer som visar att svenskar behöver tagga ner och njuta mer av semestern

16 perfekta prylar att ge till någon som älskar att resa


Text: Johanna Jackson • 2016-08-23
RestipsFlygInför resanListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top