Annons
Annons
Foto: Cassie de Becol.

Foto: Cassie de Becol.

Restips

27-åriga Cassie blev första kvinnan att besöka världens alla länder

Den 2 februari 2017 nådde 27-åriga Cassie De Becol från Connecticut sitt mål: När hon landade i Jemen blev hon den första kvinnan att besöka alla självständiga stater i världen.

Text: Johanna Jackson • 2017-02-14 Uppdaterad 2021-08-13
Annons

Vagabond har tidigare skrivit om Cassie, som inte bara försökte bli den första kvinnan att besöka alla länder i vÙ�rlden, utan även försökte besöka alla länder på snabbast tid. Och den 2 februari gick hon alltså i mål. Då hade hon besökt 196 länder på totalt 18 månader och 26 dagar och med det, slagit det tidigare rekordet med hela tre år och tre månader, skriver Travel + Leisure. 

För att bekosta sin resa började hon arbeta som barnvakt som 23-åring och på så sätt hann hon spara ihop 10 000 dollar, eller cirka 89 000 svenska kronor. Därefter började hon leta efter sponsorer, skriver CNN. 

Fast pengarna från extrajobbandet tog henne bara på en bråkdel av resan. Notan på hela resan gick på motsvarande 17,6 miljoner kronor. 

27-åriga Cassie blev första kvinnan att besöka världens alla länder
Cassie De Becol/Instagram @expedition_196

Under sin resa har hon tagit 255 flyg och förbrukat fem pass. Men hon har inte bara ägnat sig åt sightseeing på resan, utan även planterat träd i över 50 länder och varit ambassadör för fredsorganisationen International Institute of Peace Trough Tourism genom att träffa olika borgmästare och turistministrar och lämna över organisationens fredsdeklaration.

27-åriga Cassie blev första kvinnan att besöka världens alla länder
Cassie De Becol/Instagram @expedition_196

Hon säger att den svåraste delen av resan var att få visum, som när hon skulle resa till länder som Turkmenistan, Syrien och Libyen. Då vände hon sig ofta till sociala medier för hjälp.

“Då gällde det att sätta sin tro till det okända, och lita på folk”, säger hon till CNN.  

Nu väntar Cassie De Becol på att få sina prestationer godkända av Guiness världsrekord, men hon planerar inte att sluta att resa. Vid slutet av februari bär det av till nästa destination: Antarktis! 

Gilla Vagabond på Facebook för sådana här artiklar i ditt flöde!

Eddie Gustin har besökt världens alla länder – Cypern blev det sista

Ty, 29, reste från Sydney till London utan att flyga – efter vadslagning på fyllan

Här är årets 25 bästa resmål 2017


Text: Johanna Jackson • 2017-02-14
RestipsIntervju

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top