Annons
Annons
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Restips

5 råd inför en spontan tågluff

Sikta på centrala och östra Europa, ta med en powerbank till telefonen och ladda ner appen Railplanner. Tipsen nedan kan vara bra att ta till sig innan du drar iväg och tågluffar.

Text: Per J Andersson • 2019-02-11 Uppdaterad 2021-06-22

1. Sikta på centrala och östra Europa

Franska tåg har ofta dyra tillägg och begränsat antal platser för tågluffare, men i Tyskland, Österrike och Schweiz reser du utan sittplatsreservation på praktiskt taget alla tåg, även snabbtågen. Samma sak i östra Europa. I Italien reser du utan reservation på de flesta tåg, men inte på de snabba Frecciarossa.

2. Packa lätt

Att släpa tunga rullväskor upp och nerför stationstrappor är ett slit. Res med ryggsäck, helst så liten och lätt som möjligt och med avlastarbälte.

3. Ta med extra batteri

Många, men inte alla, europeiska tåg har uttag där du kan ladda dina mobila apparater. För säkerhets skull, ta med extrabatteri (powerbank).

4. Ladda ner appen Railplanner

Denna app ger dig info om närmaste tågstation, tågtider och om det är krav på sittplats eller inte.

5. Låt ingivelsen styra

Strunt samma om det är fullt på ett tåg, det är ju bara att ta nästa. Går det inte ett om en timme går det ett imorgon. Har du Interrailkort har du ju frihet. Utnyttja den! Låt känslan för dagen avgöra vart du ska resa härnäst.

Krönika: Karin om tåg som stoppar tiden


Text: Per J Andersson • 2019-02-11
RestipsTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen