784921.jpg

Restips

Afternoon-tea jorden runt

Afternoon tea-trenden sprider sig som en löpeld bland världens exklusiva hotell och varje anrättning med självaktning har installerat ett rejält batteri av scones, clotted cream och givetvis – en egen teblandning.

Text: • 2013-05-16

1 Peninsula Inn, HongKong

Glamorös fikapaus

På Peninsula Inn i Hongkong kan du avnjuta ditt eftermiddagste i äkta kolonialstil till ljudet av ljuv musik som spelas av en stråkkvartett. På vacker servis och trevåningsfat serveras alla möjliga sorters bakverk och små tillbehör. Det går inte att förboka och räkna med att få vänta i kö för att få ett bord. Tänk på att det är uppklätt som gäller här.
• Salisbury Road, Kow Ioon, peninsula.com.

 

Afternoon-tea jorden runt
Afternoon tea på Burj al Arab. Lyxigare blir det knappt. Foto: Jumeirah Hotel.

2. Burj al arab, Dubai

Glimmande guld

Burj al Arab har flertalet gånger utnämnts till världens lyxigaste hotell och denna grannlåt avnjuts gärna med en kopp te i nypan. Botanisera i en lyxig sjurätters eftermiddagsbuffé med både champagne och te med tillbehör på 27:e våningen. Boka bord i tid för att vara säker på att få plats. Tänk på att det är vårdad klädsel som gäller. Här kommer du inte in med gymnastikskor eller flipflops.
• Jumeirah Beach Road. burjalarabhotel.net.

Afternoon-tea jorden runt
Foto: The Ritz.

3 The Ritz, London

Sockerkick på hög nivå

På Londons anrikaste hotell kan du gotta dig i alla möjliga godsaker som bakelser, sagolika sötsaker och de mest exklusiva tesorterna. Det blir en oförglömlig, socketstinn upplevelse och en resa tillbaka i tiden med marmorpelare, linnedukar och traditionellt brittisk porslin. För att få bord måste du boka flera veckor i förväg och även här före­kommer en formell klädsel.
• 150 Piccadilly, theritzlondon.com.

Afternoon-tea jorden runt
Kakmani på Mount Nelson. Foto: Belmond Mount Nelson Hotel.

4 Mount Nelson, Kapstaden

Ljuvlig variation

I cocktailbaren Planet serveras teritualen i äkta engelsk stil varje eftermiddag. Här hittar du smörgåsar, nybakade scones, lax, snittar, kakor och en stor mängd olika tesorter. Om solen skiner är det ett måste att avnjuta ditt te ute på terrassen till ljudet av porlande vatten från den stora fontänen och en fantastisk utsikt över trädgården.
• 76 Orange Street, mountnelson.com

5 Crossby street Hotel, New York

Skön atmosfär

I vacker interiör och färgsprakande inredning kan du slå dig ner vid ett bord eller i någon av soffgrupperna för att stilla hungern och sötsuget. Är du ute efter elegans och överflödig lyx kanske inte detta blir vad du förväntat dig. Här råder en skön och avkopplande stämning tack vare det blandade klientelet. Ta en paus från stadspulsen, njut av atmosfären och stanna så många timmar du önskar.
• 79 Crosby Street, firmdalehotels.com

Skäm bort dig själv – vi tipsar om 6 härliga sparesor

Isolerad lyx – 10 hotell långt bort från civilisationen


Text: • 2013-05-16
RestipsListorMat och dryck

Scroll to Top