Annons
Annons

Vågar man resa till ön Saint Lucia i Karibien? Karin Wimark svarar. Foto: Unsplash/privat

Nordamerika

Är det kriminellt i Karibien?

Jag tittade på programmet Öluff i Karibien som handlade om Saint Lucia, en vacker ö jag skulle vilja besöka! Men i programmet sa de att ön är väldigt kriminell. Finns det någon liknande och tryggare ö som ni kan rekommendera?

Text: Karin Wimark • 2023-12-19 Uppdaterad 2023-12-19

Experten svarar:

Jag besökte nyligen ön Saint Lucia och även jag blev förvånad att höra hur kriminaliteten ökat under de senaste åren, framför allt på södra delarna av Saint Lucia och i huvudstaden. Jag reste dock runt en del på ön och kände mig trygg, framför allt i norr. Men visst känns semestern inte lika behaglig med vetskapen att kriminaliteten ökat. Vad tror du om de franska öarna Guadeloupe eller Martinique? Där finns både vackra stränder och mysiga byar men också regnskog med vattenfall och vandringsleder.

Läs mer: Frankrikes soliga bakgård – Guadeloupe.

Ön Guadeloupe i Karibien
Guadeloupe är den perfekta kombinationen av europeisk ordning och karibiskt lunk. Foto: Getty Images

De Brittiska- och Amerikanska Jungfruöarna är också vackra att besöka och har låg kriminalitet och mycket att utforska. St John har ingen egen flygplats och består till stor del av en nationalpark och är mindre exploaterad än St Thomas. Men min favorit är ändå Jost Van Dyke på brittiska delen med endast 200 invånare och ljuvliga stränder.

Jag skulle också vilja rekommendera ön Tobago i södra Karibien – fantastiskt vacker ö med gästvänlig befolkning och genuin atmosfär liksom Puerto Rico i norra Karibien med den närliggande ön Culebra – en ljuvligt vacker paradisö. För fler tips och nybörjarguide läs mer här.

/Karin Wimark, redaktör

Läs också: Öluffa i Karibien – stor guide med allt du behöver veta

Paradisstrand med turkost vatten.
Ön Tobago i södra Karibien är ljuvligt vacker. Foto: Getty Images

VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Karin Wimark • 2023-12-19
NordamerikaRestipsfrågareseexperternaKaribien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen