705161.jpg

Aruba

Arubas bÙ�sta stränder

Aruba sägs ha Västindiens bästa stränder. Vi säger inte emot. Långa, mjuka och palmkantade med ljumma vågor som rullar in.

Text: • 2011-02-21

1. Eagle Beach

Har utsetts till en av världens tio vackraste stränder av USA Today. Lugn, bildskön och lång strand, som brukar kallas för “low rise”, hel enkelt för att hotellen här inte är högre än 3–4 våningar. Trots att resorterna ligger på rad blir det inte proppfullt utan här finns utrymme för alla.

2. Palm Beach

Bred och lång strand som brukar kallas för “high rise”. Här sträcker sig en lång rad hotell mot himlen. I närheten finns mängder av restauranger och möjligheter till shopping. Du hittar också flera utflyktsarrangörer och har chans att prova på massor av olika vattensporter.

3. Manchebo Beach

Ligger på en egen liten udde strax före Eagle beach. Bred strand där vissa partier stängs av under perioder då sköldpaddorna går upp och lägger sina ägg.

4. Arashi Beach

En strand i skarp kontrast till Palm Beach, längst uppe vid öns nordvästra udde. Här kan du ha chans att vara helt solo. Inga faciliteter i närheten.

5. Baby Beach

Skyddad bassäng med snorklingsmöjligheter strax utanför. Mycket populär bland Arubas barnfamiljer. Utsikten över oljeraffinaderiet drar ned intrycket något men det kompenseras av den långgrunda, sandiga botten.

6. Malmok Beach

En smal strandremsa med klart vatten, dÙ?r många av utflyktsbåtarna stannar för att snorkla och dyka.

7. Renaissance Beach

Exklusiv strand på privat ö. Hit kommer du bara om du är gäst på Renaissance Aruba Resort & Casino i Oranjestad. Paradisliknande plats med rosa flamingor i vattenbrynet. En lyxig plats för några få förunnade.


Text: • 2011-02-21
ArubaRestips

Scroll to Top