Annons
Annons
Med tåg tar vi oss till Italien. Foto Adobe Stock

Med tåg tar vi oss till Italien. Foto Adobe Stock

Restips

Följ med Vagabond på en tågresa till Italien

Alla älskar Italien, men långt ifrån alla älskar att flyga. Därför upptäcker allt fler ett klassiskt sätt att resa. Följ med på Vagabonds läsarresa med tåg till norra Italien i oktober 2019.

Text: Redaktionen • 2018-11-22 Uppdaterad 2018-11-22

Att resa med tåg är ett mål i sig. Förflyttningen blir en del av reseupplevelsen. Du kan samtala med dina medresenärer, beställa en öl eller ett glas vin i restaurangvagnen, läsa en god bok eller bara luta dig tillbaka och njuta av landskapet som passerar.

Nu kan du följa med Vagabond på en tågresa till de vackra sjöarna Maggiore, Como, Iseo och Garda i norra Italien. Resan går genom spännande städer och förbi vackra aptoppar i Tyskland, Schweiz, Österrike och Italien, och arrangeras i samarbete med Grand Tours.

Dag 1:

Tåg från Sverige till Hamburg

Tåg via Köpenhamn till Hamburg där vi övernattar på hotell.

Dag 2:

Tåg längs romantiska Rhen

Tåg längs floden Rhen i Rhendalen, ett av Tysklands vackraste landskap. Här njuter vi av utsikten över floden med sina romantiska byar och vinodlingar på sluttningarnavia Basel till den italienska staden Domodossola i Piemonte. Busstransfer till Lago Maggiore.

Dag 3:

Lago Maggiore

Lago Maggiore är Italiens näst största sjö. Vid den sydvästra stranden ligger den charmiga staden Stresa med de italienska Alperna som mäktig fond. Från stadens eleganta strandpromenad kan man se de Borromeiska öarna med palats och utsökta barockträdgårdar.Vi besöker de tre öarna Isola Madre, Isola Bella och Isola dei Pescatori.

Dag 4:

Naturskön resa i Centovalli

Beger oss åter till Domodossola där vi tar Centovalli-tåget som passerar 83 broar och 34 mindre tunnlar på sin vägtill schweiziska Locarno vid Lago Maggiores norra strand. Vidare med tåg via Bellinzona, huvudstad i den italiensktalande kantonen Ticino i södra Schweiz. I slutet av dagen kommer vi till Como där vi stannar över natten.

Dag 5:

Mot Lago d’Iseo och Gardasjön

Buss österut mot Iseo och Garda. Monte Isola är den största bebodda ön i en europeisk sjö och Iseosjöns stolthet. Söder om sjön ligger det berömda vindistriktet Franciacorta där ett hundratal vingårdar producerar viner av hög kvalitet. Efter lunch reser vi vidare mot Gardasjön, Italiens största sjö, där vi stannar kvar under kommande fyra nätter. 

Dag 6:

Italiens mest älskade sjö

Ledig dag. Några timmar vid poolen lockar kanske. Eller ett stillsamt strövtåg i stadens gränder med sina konstgallerier och småbutiker. Eller en båtutflykt på Gardasjön. Flera små charmiga städer kan besökas över dagen med båt från hamnen i Garda. 

Dag 7:

Utflykt till Verona

Idag väntar en guidad promenad i Verona, Romeos och Julias stad. Tid för lunch, shopping och egna strövtåg i den gamla staden med sina vindlande gränder och sin gamla stadskärna med mängder av butiker, barer och restauranger.

Dag 8:

Valpolicella med vinprovning
Runt Gardasjön finns flera berömda vinregioner. Trento, Lugana, Franciacorta och Bardolino. Men populärast är Valpolicella, inte minst tack vare ripasso- och amaronevinerna. Regionen ligger öster om Verona och vi besöker ett av vinhusen där vi visas runt och får prova några av gårdens viner.

Dag 9:

Tåg Verona–Hamburg

Buss till Verona där tåget till Hamburg avgår vid niotiden. Tågbyte i München och fortsatt resa med tåg mot Hamburg där vi övernattar på hotell. 

Dag 10:

Tåg Hamburg–Sverige

Hemresa med tåg via Köpenhamn till Sverige. Om du reser till Stockholm, ankommer du vid 21:30-tiden på kvällen.

Resefakta

Tågresan utgår från Köpenhamn med anslutningar från Sverige. Vid bokning: ange önskad avreseort i Sverige.
Avresa: 2 oktober 2019
Längd på resan: 10 dagar.
Pris för Vagabonds läsare: från 20 695 kr

Allt detta ingår i resans pris:

• Tåganslutning till Köpenhamn t/r
• Tågresor med platsbiljetter enligt program
• Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter
• Del i dubbelrum i Stresa, Lago Maggiore, 2 nätter
• Del i dubbelrum i Como, Lago di Como, 1 natt
• Del i dubbelrum i Garda, Lago di Garda, 4 nätter
• Frukost 9 dagar
• Lunch 1 dag
• Middag 6 dagar
• Transfers och bussresor enligt program
• Alla i programmet presenterade utflykter och entréer
• Lokala auktoriserade guider
• En Vagabondredaktör är med som ciceron delar av resan
• Grand Tours färdledare under hela resan 

Tillval per person:

• På förfrågan: Enkelrum under hela resan.
• Tåganslutning till Köpenhamn t/r från valfri järnvägsstation i Götaland och de flesta platser i Svealand. Från stationer norr om Gävle krävs oftast nattåg för att man ska hinna ansluta till avresan från Stockholms Central. Vi fixar tilläggsbiljettbiljett, t ex nattåg Umeå–Stockholm, mot en tilläggskostnad.
• Eventuellt plats- och tilläggsbiljetter i Sverige (se ovan).
• Avbeställnings- och reseförsäkring.

Boka redan idag

Ring: 08-24 15 25
Eller boka på: 
www.grandtours.se

Viktigt om våra tågrundresor

Resorna arrangeras med reguljära tåg. Under resan åker vi med fem olika tågbolag har tagit till rejäla marginaler vid tågbyten så att reseupplevelsen skall bli så behaglig som möjligt. På- och avstigning, byte av perrong och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att resenären kan hantera sitt eget bagage.


Text: Redaktionen • 2018-11-22
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen