Restips

Här är resväskan som du kan åka på som en miniscooter

Håll i hatten – nu finns det en motordriven resväska som du kan åka på. Modobag låter dig svischa fram genom flygplatsterminalen med en hastighet av 8 kilometer i timmen.

Text: Johanna Jackson • 2016-07-22

Nu är resväskan för alla som vill ta sig fram snabbt genom flygplatsen här. Modobag kallas för “det första motoriserade, åkbara bagaget” av sina grundare som nu startat en kampanj för att finansiera projektet. 

Här är resväskan som du kan åka på som en miniscooter
Foto via Modobag.

Redan förra året försökte företaget samla in medel via crowdfunding-sajten Kickstarter, men då nådde kampanjen inte hela vägen fram, skriver Travel + Leisure. Nu försöker man på nytt via sajten Indiegogo och i skrivande stund har man lyckats samla in 38 946 dollar av sitt mål på 50 000 dollar, så det verkar inte helt omöjligt att kabinväskan kommer att rullas ut på marknaden i framtiden. 

Väskan väger 8 kilo och har en maxhastighet på 12 km/h. En inställning begränsar dock hastigheten till 5 km/h när man befinner sig inomhus, vilket fortfarande är tre gånger snabbare än om man skulle gå, enligt grundarna.  

Här är resväskan som du kan åka på som en miniscooter
Foto via Modobag.

Trots den stilrena designen har vi dock svårt att se framför oss hur businessresenärer i slips eller snäva pennkjolar kommer rulla fram på de här, men vi är säkert bara fördomsfulla. Vem säger att man inte kan ha roligt bara för att man har kostym?

När väskan kommer ut i butik är oklart, men den kommer inte att bli billig. 995 dollar, eller cirka 8 560 kronor, blir utgångspriset.

 

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde.

De här smarta resväskorna gör ditt liv – och din resa – så mycket lättare

16 perfekta prylar att ge till någon som älskar att resa

10 pinsamt dåliga resetatueringar


Text: Johanna Jackson • 2016-07-22
RestipsInför resan

Scroll to Top