Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

Här är semesterbilderna du inte ska lägga ut på Instagram

Sommar, sol och semester. För att ingen ska missa hur fantastiskt du har det där på stranden lägger du upp en bild på sociala medier. Bra? Ja, enligt en ny undersökning så uppskattas semesterbilder av följarna. Men det finns också bilder du inte ska lägga ut.

Text: Victoria Petersson • 2017-07-24 Uppdaterad 2021-06-23

Är du en av dem som gärna visar upp hur underbart just du har det på din semester? Då är du inte ensam, eller illa omtyckt. En ny undersökning från online-resebyrån eBeach.se, där 1 036 svenska resenärer deltagit, visar att 43 procent av svenskarna blir glada av att se semesterbilder i sina flöden. 

Hela 77 procent blir också inspirerade av att själva åka utomlands när de får se andras semesterbilder. Men inte alla, en av sex upplever att de känner avundsjuka när de får se andras semesterlycka. 

Men det är inte alla bilder som gör folk glada. Om du vill undvika irritation på sociala medier ska du undvika för mycket selfies, poserande i badkläder och ben vid poolen. 16 procent vill inte ha selfies i sina flöden, särskilt inte när selfien inte visar var du befinner dig någonstans. Var tionde person är också trött på bikini och badbilder. 

Här är semesterbilderna du inte ska lägga ut på Instagram
Ta det lugnt med selfies i sommar. Foto: Istock.

– Det är jättekul att se att de allra flesta unnar sina vänner och bekanta härliga utlandsresor och blir glada av att ta del av deras upplevelser. Endast tre procent stör sig på andras semesterbilder. Personligen tycker jag att sociala medier är den bästa inspirationskällan för att finna nya spännande destinationer att utforska. Men jag förstår också de som under en regnig sommardag hemma i Sverige kan tycka att det är tufft att se hur någon annan njuter av sol och värme, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

LISTA – de mest irriterande semesterbilderna på sociala medier: 

1. Selfies som inte har någonting att göra med destinationen

2. Poserande i badkläder

3. Ben vid poolen

4. Skärmdump av väderleksrapport från destinationen

5. Paraplydrinkar 

Därför ska du inte publicera foton på ditt boardingkort på internet

Världens bästa öar enligt Travel + Leisure

10 bästa burgarna i New York – klassiker och nya favoriter


Text: Victoria Petersson • 2017-07-24
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen